Ardeşen GSK'dan Avrupa'ya Acı Veda

Ardeşen GSK'dan Avrupa'ya Acı Veda
Ardeşen GSK, Hentbolda Kadınlar Challenge Kupası çeyrek finalinde Pogon Baltica Szczecin'e mağlup olarak Avrupa’ya hüzünlü bir şekilde veda etti.

Ardeşen GSK, Hentbolda Kadınlar Challenge Kupası çeyrek finali rövanş maçında Polonya temsilcisi Pogon Baltica Szczecin'e 31-26 mağlup olarak Avrupa’ya çeyrek finalde veda etti. Karşılaşmanın sonunda Kübra Şen'in yüzüne top atarak diskalifiye olan Hanna Yashchuk ile tartışma yaşadı. Araya diğer sporcular ve yöneticiler girerek olayları yatıştırdı.

ardesen-gsk-pogon-baltica-szczecin-maci-3.jpg

Ardeşen'de oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan rövanş maçını 5 sayı farkla kaybeden Ardeşen GSK, 2 gol averajıyla Avrupa'ya çeyrek finalde veda etti.

Ardeşen GSK, dün Ardeşen'de oynanan çeyrek final ilk karşılaşmasında rakibini 31-28 mağlup etmişti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 13-11 Ardeşen Gençlik Spor lehine tamamlandı. Maç sonun da ise Pogon Baltica Szczecin, Ardeşen GSK’yı 31-26 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Yarı finale yükselme mücadelesinde Ardeşen GSK’ya destek vermek amacıyla Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da tribünde yerlerini aldı.

Maçın bitimine doğru bir pozisyon ardından Hanna Yaschcuk rakibi Kübra Şen’e topu fırlattı. Bu olay ardından hakem Hanna’yı kırmızı Kübra’yı ise iki dakika oyun dışı bırakarak cezalandırdı. Maçın bitiş düdüğüyle beraber Hanna Yaschcuk, Kübra Şen’in üzerine yürürken araya giren görevliler oyuncuları ayırdı.

ardesen-gsk-pogon-baltica-szczecin-maci-1.jpg

ARDEŞEN GSK: 26 POGON BALTİCA SZCECİN: 31

Salon: Ardeşen Meslek Yüksekokulu

Hakemler: Aleksandrs Rutkovskis, Uldis Dzerve (Letonya)

Ardeşen Gençlik: Jelena Zivkovic (Berna Zor), Neslihan Yakupoğlu, Mehtap Gençoğlu 1, Perihan Topaloğlu 4, Kübra Şen 2, Yaroslava Burlechenko 2, Fatmagül Sakızcan 3, Sandra Nikcevic 6, Özlem Sürek, Duygu Özakaydın, Aslı İskit 8

Pogon Baltica Szczecin: Adrianna Placzek (Solomija Szywerska), Martyna Huczko, Katarzyna Sabala 1, Patrycja Noga 1, Monika Glowinska 6, Daria Zawistowska 7, Monika Stachowska, Malgorzata Stasiak, Agata Cebula 4, Patrycja Krolikowska 7, Karolina Kochaniak, Monika Koprowska, Hanna Yaschcuk 1, Zimny Aleksandra 4

Devre: 13-11 (Ardeşen Gençlik lehine) 

İki dakika cezası alanlar: Kübra Şen, Perihan Topaoğlu, Neslihan Yakupoğlu (2),  Yaroslava Burlechenko (2), Nandra Nikçeviç (Ardeşen Gençlik), Monika Stachowska, Patrycja Krolikowska, Malgorzata Stasiak, Daria Zawistowska (Pogon Baltica Szczecin)

Diskalifiye olanlar: Hanna Yashchuk (Pogon Baltica)

ardesen-gsk-pogon-baltica-szczecin-maci-2.jpg

RİZE'Yİ ÜZÜNTÜYE BOĞAN MAĞLUBİYET VE VEDA

Rize'yi gerek Süper Ligde, gerek Türkiye Kupasında gerekse Avrupa'da başarıyla temsil eden Ardeşen GSK'nın kupaya 2 adım kala çeyrek final karşılaşmasında acı bir şekilde Polonya ekibine elenmesi hentbol spor camiasının yanısıra Rize'de üzüntüyle karşılandı.

Rizeli sporseverler; kupanın Rize'ye gelmesine 2 adım kala Ardeşen GSK'nın Avrupa'dan elenmesinden dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını kaydederek; Ardeşen GSK'nın Avrupa Kupasını Rize'ye getireceğine gönülden inandıklarını ancak bazı talihsizlikler yüzünden bunun gerçekleşmediğini ifade ederek Ardeşen GSK'nın gösterdiği üstün mücadeleden ve elde ettiği başarıdan dolayı sporcuları kutladı.

Sporseverler ayrıca, Ardeşen GSK'nın sadece Ardeşen'in değil, sadece Rize'nin değil, sadece Karadeniz'in değil; Ardeşen GSK'nın Türkiye'nin en önemli kulüplerinden biri olduğunu ifade ederek "Ardeşen GSK'ya başta Rizeliler ve Karadenizliler olmak üzere her kesimden sahip çıkılarak destek verilmesi gerekir. Zira Rize'yi gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'da başarıyla temsil eden Ardeşen GSK'nın önümüzdeki sezon final oynayarak kupayı Rize'ye getireceğine bizler Ardeşen GSK gönüldaşları ve hentbolseverler olarak yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

ardesen-gsk-pogon-baltica-szczecin-maci-6.jpg

ardesen-gsk-pogon-baltica-szczecin-maci-4.jpg

ardesen-gsk-pogon-baltica-szczecin-maci-5.jpg