Arhavi’de İşyeri Açan Rizeli İşletmecinin Başına Gelmeyen Kalmadı

Arhavi’de İşyeri Açan Rizeli İşletmecinin Başına Gelmeyen Kalmadı
Rizeli işletmeci Hikmet Pehlivan’ın Artvin’in Arhavi ilçesinde açtığı işyeri, açılıştan yarım saat sonra Arhavi Belediye Zabıta ekiplerince resmi yazı olmadan mühürlendi.

Rizeli işletmeci S.S. 9 Nolu Rize Hopa Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Pehlivan, Artvin’in Arhavi ilçesinde dinlenme tesisi açtı. Pehlivan, Pazartesi sabahı saat 06.00’da açtığı tesisi açtığına bin pişman oldu. Pehlivan’ın açtığı işyeri, Arhavi Belediyesi Zabıta ekiplerinin ellerinde mühürlenmeyi gerektirecek herhangi bir resmi belge olmadan kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

S.S. 9 Nolu Rize Hopa Motorlu Taşıyıcılar Minibüs Kooperatifi Başkanı Hikmet Pehlivan, Arhavi’deki vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla topladıkları 700 imzalık dinlenme tesisi isteği üzerine geçtiğimiz Cuma günü dinlenme tesisini açmak için Arhavi Belediyesine müracaatta bulundu. Pazartesi günü sabah 06.00’da açılışını yapacaklarını da Arhavililere duyurdu. Pazartesi sabahı saat:06.00’da dinlenme tesisine giden Pehlivan işyerini hizmete soktu. Aradan yarım saat geçtikten sonra ise Arhavi Belediyesinden 2 zabıta memuru işyerine gelerek ellerinde herhangi bir resmi yazı olmadan işyerinin kaçak olarak açıldığını ve işyerini mühürleyeceklerini söyledi. Bir müddet zabıta memurlarına direnen ve mühürlenme yapılacağına dair resmi yazıyı soran Pehlivan, zabıta memurlarının “Üstten, Başkanlık makamından emir var. Biz burayı mühürleyeceğiz” dediğini ve işyerini mühürlediklerini ifade ederek, yapılanın haksızlık ve kanunsuzluk olduğunu söyledi.

Yaşananları anlatan Pehlivan, daha önce vatandaşlarımızın böyle bir yer açılması için topladıkları 700 imzayı ve dinlenme tesisinin açılmasında herhangi bir sakınca olmadığına ve herhangi bir hukuki engel bulunmadığına yönelik Artvin İl Trafik Komisyonunun aldığı kararı Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’na sunduklarını ve Cuma günü de İşyeri Açma Ruhsatını almak için Belediyeye müracaatta bulunduklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Hekimoğlu’nun Artvin İl Trafik Komisyonunun aldığı kararı Rize İl Trafik Komisyonu kararı şeklinde cevaplandırdığını belirtti. Geçtiğimiz Cuma günü işyeri ruhsatı almak için Arhavi Belediyesine müracaatta bulunduklarını kaydeden Pehlivan, dinlenme tesisinin Pazartesi sabahı 06.00’da hizmete gireceğini kamuoyuna duyurduklarını belirterek, “Pazartesi sabahı 6’da dinlenme tesisine giderek işyerimizi hizmete açtık. Ancak yarım saat sonra Arhavi belediyesi Zabıta Müdürlüğünden biri komiser 2 memur gelerek, ‘Üstten emir var burayı mühürleyeceğiz’ dediler. Ben de kendilerine encümen kararını yada mühürleme yapılacağına dair resmi belgeyi göstermelerini istedim. Onlarsa belgeyi daha sonra gösterebileceklerini ve şikayetimizi belediyeye iletmemiz gerektiğini söyledi. Ben mühürleme yapılacağına dair belgeyi göstermeleri gerektiği yönünde ısrarcı olmama rağmen zabıta memurları işyerimizi açılışımızdan yarım saat sonra mühürlediler. Sanırım Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavili şoförler ve minibüsçülerin baskısı altında olduklarından burada bizim dinlenme tesisi açmamızı istemiyor. Zira Artvin İl Trafik Komisyonunun aldığı kararı bile karar sanki Rize İl Trafik Komisyonu kararıymış gibi yaklaşık 2 ay sonra ‘Rize İl Trafik Komisyonu Başkanlığının almış olduğu kararlar Belediyemizi bağlamamaktadır. Bu nedenle böyle bir talep Arhavi Cemiyeti ve Otomobilciler Odası Başkanlığından geldiği taktirde değerlendirme alınacaktır.’ Şeklinde cevaplandırması da bizim düşüncelerimizdeki haklılığımızı ortaya koyuyor. Arhavi Cemiyeti ve Otomobilciler Odası baskısı altında kalan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, bu şekilde tüm Arhavi’yi ve bizleri cezalandırıyor. Yapılan mühürleme hukuki olmadığından hakkımızı aramak için sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuştu.

arhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(6)-001.jpgarhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(7)-001.jpgarhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(8)-001.jpgarhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(4)-002.jpg

arhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(3)-001.jpgarhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(5)-002.jpgarhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(2)-002.jpgarhavi’de-isyeri-acan-rizeli-isletmecinin-basina-gelmeyen-kalmadi--(1)-001.jpg