ARKİVİ'nin Kivi alım fiyatı

ARKİVİ'nin Kivi alım fiyatı
Ardeşen Kivi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ARKİVİ) Başkanı Yaşar Sami Hatipoğlu, bu yıl kivi taban fiyatını 80 gram üzerindeki kivi için 1 lira 83 kuruş olarak belirlediklerini söyledi.

Hatipoğlu, kooperatif merkez binasında yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ARKİVİ ve Tarımsal Çay Üreticileri Bölge Birliği olarak 2009 yılı kivi alım fiyatını belirlediklerini, tüccarlarla gerekli anlaşmanın sağlanması durumunda kivi hasadının başlamasının ardından alımların yapılabileceğini belirtti.

Kivi fiyatını kooperatif ve birlik üyeleriyle birlikte belirlediklerini ifade eden Hatipoğlu, ''Bu yıl 80 gram ve üzeri kiviye 1,83 lira, 60-90 gram arası kiviye ise 1,38 lira fiyat belirledik. 60 grama kadar olan kivi ise pazarlığa tabi olarak satın alınacak'' dedi.

Kooperatifleri aracılığıyla tüccara satılacak kivinin bedellerinin en geç 15 Şubat 2010 tarihine kadar üreticiye ödeyeceklerini kaydeden Hatipoğlu, ''Programımızı buna göre yaptık. Her zaman kivi üreticilerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Hatipoğlu, kivinin merkezinin Ardeşen olduğunu savunarak, ''Yasal kurumlar da bu ilçede örgütlenmiştir. Komşu ilçelerin ve diğer bölgelerin bizden önce fiyat açıklamaları bizi olumsuz etkilemiştir. Bu nedenle fiyat konusunda herkesin bizi beklemesi gerekir. Kivi alım satımı yapmayan kurumların fiyat üzerinde oynamamalarını özellikle rica ediyorum'' dedi.