Askeri DAK ekibi bölgede

Askeri DAK ekibi bölgede
Rize Erzurum karayolu Ovit Dağı mevkiinde mahsur kalan midübüse 24 saattir ulaşılamıyor. Askeri helikopterle mahsur kalınan bölgeye Askeri DAK ekibi indirildi.

Rize-Erzurum karayolu Ovit Geçidi mevkiinde tipi ve çığ nedeniyle yolda mahsur kalan ve içerisinde 18 kişi bulunan midibüse yaklaşık 24 saattir ulaşılamazken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu 2 kez arayarak son durum hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan’a Vali Hacımüftüoğlu’nun insani ve araç bakımından yapılması gereken her şeyin yapıldığını, Trabzon ve Gümüşhane valiliklerinden yardım aldıklarını ve çalışmaların da hava muhalefetine rağmen devam ettiğini ilettiği öğrenildi.

Yolda uyarı levhaları olmasına rağmen söz konusu firmanın saat 14.00’da Rize’ye gitmek üzere Erzurum’dan yola çıktığı ve saat 18.30 sularında da Ovit Geçidi mevkiinde çığ ve tipi nedeniyle mahsur kaldığı öğrenildi.

Yaklaşık 15 saattir 4,5 km’lik mesafede kar kütleleri aşılarak midibüse ulaşılamazken, tipi ve ihtiyaç gidermek için geri dönen AKUT ekipleri tekrar midibüsün olduğu bölgeye yanlarına battaniye ve erzak alarak yola çıktılar.

Öte yandan askeri helikopterle midibüsün mahsur kaldığı bölgeye yakın bir noktaya askeri ‘DAK’ ekibi indirilirken, Erzurum tarafından da arama kurtarma ekiplerinin midibüse çok yaklaştığı ve 1 saatlik mesafede olduğu bildirildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ise özel bir uçakla Trabzon’a akşam saatlerinde geleceği buradan da karayolu ile Ovit Geçidi’ne geçeceği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/tabelayi-dikkate-almadilar-10631.htm

https://www.olay53.com/haber/midubusde-olanlarin-isimleri-10630.htm

https://www.olay53.com/haber/18-kisiyi-kar-araci-arayacak-10629.htm

https://www.olay53.com/haber/fundadan-yardim-cigligi--10628.htm

https://www.olay53.com/haber/ovite-kurtarma-helikopteri-10625.htm

https://www.olay53.com/haber/18-kisiye-ulasilamadi-10622.htm

https://www.olay53.com/haber/48-yolcu-mahsur-kaldi-10623.htm

https://www.olay53.com/haber/karda-esir-kaldilar-10599.htm