Aslankaya 4.Kez İl Başkanı

Aslankaya 4.Kez İl Başkanı
CHP Rize İl Başkanlığının 34. Olağan Kongresinde, mevcut Başkan Mehmet Hikmet Aslankaya 4.kez ve yeniden seçilme başarısını gösteren isim oldu.

Eski Başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın’ın Divan Başkanlığını yaptığı kongrede iki aday yarıştı ve mutlu sona ulaşan isim Aslankaya oldu.

Mehmet Hikmet Aslankaya delegelerden tam 100 oy alırken, rakibi olan Gazeteci Ömer Şan ise 70 oyda kalarak seçimi kaybetti.

Yapılan bu kongre sonucunda Mehmet Hikmet Aslankaya’nın başkanlığındaki 20’şer kişilik yönetim kurulunun asıl ve yedek üyeleride belirlenmiş oldu. Ayrıca il disiplin kurulunun 9’ar kişilik asil ve yedek üyeleride bu seçimler sonucunda yeniden saptandı. Üst kurulun 6 kişilik delgeleride dünkü kongre ile beraber netleşti.

chp_kongre.jpg

CHP’nin yönetim kurulunda 3 yıl süre ile birlikte görev yapacak asıl üyelerde şu isimlerden oluşuyor. “Önder Akkemik, Yılmaz Amedi, Arif Bayraktar, Dursun Çepoğlu, Mahinur Çataklı, Cemal Dilsiz, İsmail Durmuş, Mustafa Hut, Meral İşçeviren, Filiz (Gülderen) Kulaksızoğlu, Akile Oral, Kadir Öztürk, Mesut Rakıcı, İbrahim Sabuncu, Hüseyin Sakal, İlyas Şişman, Hüseyin Avni Tosun, Hüseyin Tufanoğlu, Fikret Türüt ve İsmail Hakkı Yıldırım

20 kişilik yedek Yönetim Kurulu Üyeleri “Cemil Bakır, Mehmet Ali İpekçi, Ayşe Havuz, Muharrem Sarı, Mevlüde Uzun, İsa Saraçoğlu, Zeki Kutay, Sezai Kasap, Mustafa Bukey, Mustafa Meral, Zeki Fakir, Mehmet Şen, Murat Tatoğlu, Emir Ahmet Semiz, Mustafa Sak, Tekin Budak, Melahat Yüksektepe, Gamze Ayhan, Ali Çakır ve Mehmet Çillioğlu’ndan oluştu.

CHP’nin 9 kişilik Disiplin kurulunun asıl üyeleri şu isimlerden seçildi. Selamet Bursalı, Ali Bakır, Hayri Aksu, Dursun Dalga, Ömer Keleşoğlu, Kemal Salih Reisoğlu, Rıza Şendoğan, Rasim Öncüler ve Bahattin Yazıcı

CHP’nin 9 kişilik Disiplin kurulunun yedek üyeleride şu isimlerden oluştu: “Ali Altınbaş, Oya Uzun, Emriye Yenigün, Nezih Ergün, Muhsin Sak, Kemal Aslan, Mehmet Hut, Serkan Tatoğlu ve Halime Çiçek”

5 kişilik kurultay delegeleri ise şu isimlerden seçildi: “Mehmet Hikmet Aslankaya, Osman Çakır, Recep Durmuş, Cevdet Eksilmez, Mustafa Kanbur ve Osman Yeniay”

Bu arada Ardeşen delegesi Niyazi Seferoğlu ve eski Belediye Başkan adayı Av.Remzi Kazmaz’ın kongrede mevcut CHP yönetimi ve Başkanı Aslankaya’yı hedef alan konuşmaları bir anda ortamı gerdi ve zaman zaman büyük gerginlikler yaşandı. Bu olumsuz tabloyu kurt politikacı ve Divan başkanıda olan Murat Karayalçın’ın girişimleri sonucu daha fazla büyümeden sona erdi.

Kongreye toplam 172 delegeden 170’i katılırken iki delege Rize dışında olduğu için kongreye katılamayarak oy kullanamadılar.

CHP’nin 34. kongresine komşu Artvin ve Trabzon gibi illerin eski, yeni il ve ilçe başkanları ile birlikte eski Bakanlardan Ali Topuz da katılan isimler oldu. Kongreye MHP Rize İl Başkanı Salih Zeki Mayi, Ak Parti Rize İl yönetim kurulu üyesi Sinan Ogur, ve İşçi Partisi Rize il başkanı Metin Sina Kan katıldı.

Bu arada seçime büyük ümitlerle giren Gazeteci Ömer Şan beklediği oyu alamazken büyük düş kırıklığı yaşadı. Mevcut Başkan Mehmet Aslankaya ise 4. kez ve yeniden Başkan seçilmenin sevincini arkadaşları ile birlikte yaşadı.