Aslankaya’dan Sağduyu Çağrısı

Aslankaya’dan Sağduyu Çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı, yaptığı açıklamada, provokatif saldırı olayını, Ak Parti’nin siyasi kimliğini taşıyan bir kişinin organizasyonu olarak tanımladı.

Açıklamasında, 5 Haziran 2013 Çarşamba günü Saat 13.00′da başlayan KESK’in Emekten aldığı güçten dolayı yapmış olduğu eylemin sonuçlandığını ancak Saat 18.00 sıralarında AKP’nin siyasi kimliğini taşıyan şahsın organizasyonuyla genç kişileri toplatıp, ADD ve TGB üyelerine saldırıya geçirdiğini söyleyen CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, bu baskı altında kalan ADD üyeleri ile TGB’li gençlerin ADD binasına sığındıklarını belirterek, “Eğer polis müsaade etmiş olsa, durum daha vahim olacaktı. Buradan çok açık olarak soruyorum; ‘Bu İl’in Valisi ve devletin bürokrasisi nerededir? Sorumluluk, AKP seçilenine mi teslim edilmiştir. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu gidiş iyi bir gidiş değil, herkes aklıselimle hareket etmeli ve herkes dikkatli olmalıdır.” dedi.

Yanlış yapanların bunun bedelini sandıkta ödeyeceğini ifade eden Aslankaya, açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak, kavgadan yana değil, uzlaşmadan yana tutum sergilemekteyiz. Aksi yapılmak isteniyorsa, gerekenlerin yapılacağını da herkes bilmelidir. Sonuçta; Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı olarak, Rize halkını ülkemizin içerisinde olduğu bu hassas dönemde ve masum direniş dışında provokatif oyunlara, eylemlere ve söylemlere itibar etmemeye ve sağduyuya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.