AssisTT'e 750 Kişi Daha Alınacak

AssisTT'e 750 Kişi Daha Alınacak
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'deki işsizlerin bir an önce İş-Kur'a kayıt yaptırmaları gerektiğini belirterek Rize AssisTT Çağrı Merkezi'ne 750 kişinin daha işe alınacağını kaydetti.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Fındıklı şoförler ve otomobilciler odasına yaptığı ziyarette müjdeyi verdi.

Fındıklı Şoförler ve Otomobilciler Derneğince düzenlenen bir toplantıya katılan Rize Milletvekili Hasan Karal, burada hem ilçe sorunları hem de Rize Merkeze ait değerlendirmelere dikkat çekti.

Yapılan toplantıda Rize geneli için işsizlik sorununu ele aldıklarını belirten Karal "sadece Rizemizin değil dünyanın en büyük problemlerinden bir tanesi işsizlik problemidir. Bu konu üzerinde son günlerde çok ciddi adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Rize'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sağ olsun ricamızı kırmadı ve daha önce yapılan iki bin kişilik kadro tahsisi üç bin kişiye çıkartıldı. Dolayısıyla iş konusunda tamamı ile vasıfsız olan, maddi sıkıntı çekip acaba ben ne iş yapabilirim diye düşünen işsiz kardeşlerimizin süratle iş-kur'a müracaat edip bu imkanlardan yararlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

VATANDAŞ KENDİ MUHİTİNDE ÇALIŞACAK

Konuşmasına devam eden Karal "Bu istihdam sahalarında görev alacak kardeşlerimiz kendi köylerinde ya da kendi mahallelerinde görev yapacaklar. Merkeze gitmeksizin İlçeye inmeksizin kendi mahallesinde kendi köyünde, ilçesinde araba parası vermeksizin gerek köydeki temizlik işlerinde gerek kendi mahallesindeki sahalarda ya da bağlı bulunduğu ilçe belediyesinde çalışmaları için gerekli zemini hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki mart ayı itibarı ile bu çalışmalar başlayacaktır. Şimdiden bu kardeşlerimizin iş-kur bürolarına müracaat etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN YENİ ALAN

hasan-karal-1.20120228112511.jpg

Milletvekili Hasan Karal, Fındıklı şoförler ve otomobilciler odasında yaptığı açıklamalarda Rize Merkezde bulunan Türk Telekom Çağrı merkezi için yeni çalışmaları olduğunu ifade ederek önceki çağrı merkezinin artık yeterli olmadığını ve var olan çalışan sayısına yeni yapılacak olan çağrı merkezi binasında ek vatandaşların alınacağının müjdesini verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karal, "Biliyorsunuz ki Türk Telekom'a ait çağrı merkezinin yaklaşık bin kişilik bir istihdamını Rize'ye uzun gayretler sonucu kazandırdık. Şuanda üç yüz elli civarında bir kardeşimiz burada işe başladı ve çalışıyor. Yalnız buradaki binamızın kapasitesi doldu ve artık çağrı merkezimize yeni kardeşlerimizi alamıyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımıza hemen başladık ve inşallah Rize Limanı mevkiindeki Türk Telekom deposu olarak kullanılan alanda yeni bir revizyona gidiyoruz ve projenin tamamlanması halinde yaklaşık yedi yüz elli civarında takriven personel alınımı olacak ve ortalama binden fazla kardeşimiz çağrı merkezlerimizde çalışacak" dedi.