Atatürk’ün Rize’ye Gelişinin 99. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Rize’ye Gelişinin 99. Yılı Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 99. Yıldönümü, törenle kutlandı.

Rize Valiliği önü tören alanında düzenlenen törene; Vali İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize İdare Mahkeme Başkanı Mustafa Semih Öztürk, Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın ve Hatice Cemre İncesu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kurum amirleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunan törende, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, Atatürk anıtına çelenkleri sundu.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Belediye Başkan Vekili Mehmet Yoldaş yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, Rize Belediyesi folklor ekibi tarafından gösteri yapıldı.

Törenin ardından Müftü Mahallesi’nde bulunan Atatürk’ün Rize’ye geldiğinde konakladığı ve halen Atatürk Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlayan müze gezildi.

ataturkun-rizeye-gelisinin-99-yili-kutlandi.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.