Atmaca Kartal'dan Puan Kopardı

Atmaca Kartal'dan Puan Kopardı
Ç.Rizespor, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile 0-0 berabere kalarak zorlu deplasmandan 1 puan koparmayı başardı.

Beşiktaş ile Ç.Rizespor arasında İstanbul Olimpiyat Stadında oynanan karşılaşma golsüz berabere tamamlandı.

rizespor.20131021210613.jpg

rizesporlu-bayan-taraftarlar.jpg

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile Ç. Rizespor karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın cezası nedeniyle Olimpiyat Stadı'nda kadın ve çocukların izlediği karşılaşmada her iki takım da skoru değiştirecek gol bulamadı ve mücadele 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardında Beşiktaş puanını 16'ya çıkarırken, Ç. Rizespor'un puanı 14 oldu.

rizesporlu-bayan-taraftarlar-1.jpg

SIVOK SAKATLANDI, YERİNE ERSAN

Sivok, karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yaptığı sırada sol baldırındaki sorun nedeniyle sahada tedavi edildi. Tedavisinin ardından ısınmaya devam ederek kendisini deneyen Sivok, daha sonra yedekler arasına çekildi. Bu futbolcunun yerine de yedekler arasında bulunan Ersan Adem Gülüm, 11 kişilik kadroya dahil edildi.

Tomas Sivok'un yokluğunda genç oyuncu Necip Uysal, sahaya kaptan olarak çıktı.

BEŞİKTAŞ SOLDAN YÜKLENİYOR

Karşılaşmanın başlama vuruşunun ardından Beşiktaş atakları genellikle Fernandes ve Gökhan Töre önderliğinde başladı. Mücadelenin 14. dakikasında da Gökhan Töre sağ kanattan topla buluştuktan sonra ceza sahası içine ilerledi. Sağ çaprazda ceza sahası çizgisine kadar gelen Gökhan kaleyi hafif karşıdan gören bir noktadan sert bir vuruş çıkardı. Serkan ilk pozisyonda topu uaklaştırdı. Ceza sahası içinde boşta kalan topa Ersan bir vole deneyerek kaleye göndermek istedi ama top yandan auta çıktı.

ALMEIDA BÜYÜK FIRSATI KAÇIRDI

İki takımın da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandıkları mücadelenin en tehlikeli pozisyonu ise 36. dakikada Beşiktaş'tan geldi. Orta sahadan hızlı çıkan Beşiktaş'ta Almeida kısa bir süre topu sürdükten sonra ceza sahasına koşan Olcay'a pasını aktardı. Olcay sağ taraftan ceza sahasına girer girmez, penaltı noktasındaki Almeida'ya pasını gönderdi. Portekizli oyuncu penaltı noktasına yakın bir noktadan kaleyi düşündü ancak etkili bir vuruş çıkaramayan Almeida'nın şutunu Serkan çevirmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da skoru değiştirecek golü bulamayında, 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

 İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına her iki teknik adam da ilk yarıdaki 11'lerini koruyarak başladılar. Beşiktaş ikinci yarının başlamasıyla rakip ceza sahasında daha fazla baskı kurmaya başladı. İlk 5 dakika içerisindee rakip alanda baskı kuran siyah-beyazlıların ataklarında Ç.Rizespor savunması iyi bir direnç gösterdi. 53. dakikada Ç. Rizespor ikinci yarıdaki ilk atağında Sercan'ı savunma arkasına sarktırmayı başardı. Sercan ceza sahası içinde topu ağlara gönderdi ancak gol hakemin ofsayt kararı nedeniyle geçerli sayılmadı.

Fernandes dakika 56'da sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Ceza sahası içine sert ve kavisli bir top gönderen Fernandes'in orta şut karışımı bu vuruşunu Serkan son andaki müdahalesi ile kornere çelmeyi başardı.

ÜST ÜSTE MÜDAHALELER, DEĞİŞİKLİKLER

Mücadeledeki ilk oyuncu değişikliği Ç.Rizespor'dan geldi. Rıza Çalımbay golcü oyuncu Kweuke yerine 60. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç oyuna dahil oldu. Bu değişiklikten iki dakika sona Beşiktaş teknik heyetinden de hamle geldi. Beşiktaş'ta dakikalar 62'yi gösterdiğinde etkisiz bir görüntüsü olan Olcay Şahan çıkarken, Dentinho oyuna dahil oldu. Daha sonra son 5 dakikadaki üçüncü oyuncu değişikliği de geldi Bu kez Rize'de Cernat yerine Kağan oyuna girdi.

ÖMER GİRDİ, BEŞİKTAŞ'A HAREKET GELDİ

Gol pozisyonu bulmakta zorlanan Beşiktaş'ta karşılaşmanın 67. dakikasında oyuna Necip Uysal yerine Ömer Şişmanoğlu daik oldu. Eskişehirspor maçında Beşiktaş'ın galibiyet golünü atan Ömer, oyuna girdiktan sonra siyah-beyazlı takımın hücumuna da hareketlilik getirdi. Daha fazla rakip ceza sahası önünde topla oynayan Beşiktaş Ömer'in girmesiyle daha tehlikeli olmaya başladı.

Kalan sürede iki takım da karşılıklı üstünlük kurmakta zorlandı ve iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı. Haftanın kapanış gününde Beşiktaş ile Ç.Rizespor sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

rizespor-besiktas-maci.20131021213145.jpg

besiktasli-bayan-taraftar-3.jpg

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Volkan Narinç xx, Adil Sinem xx

BEŞİKTAŞ: Tolga xx, Serdar xx, Sivok xx, Escude xx, Motta xx, Veli xx, Necip xx (Ömer Şişmanoğlu dk. 67 x), Gökhan xx, Fernandes xx, Olcay xx (Dentinho dk. 62 x), Almeida xx (Mustafa Pektemek dk. 81 x)

YEDEKLER: Cenk Gönen, Kerim, Ersan Gülüm, Mehmet

ANTRENÖR: Nikola Jurcevic

Ç.RİZESPOR: Serkan xx, Koray xx, Viera xx, Oboabona xx, Ali Adnan xx, Sylvestre xx, Kıvanç xx, Tevfik Köse xx, Cernat xx (Kağan dk. 64 x), Sercan Kaya xx (Sezer dk. 89 ?), Kweuke xx (Cenk Ahmet dk. 60 x)

YEDEKLER: Necati, Orhan, Oğuzhan, Hurşut

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

SARI KARTLAR: Ali Adnan, Viera (Ç.Rizespor), Ersan Gülüm (Beşiktaş)

rizespor-besiktas.20131021213130.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Cernat’ın sağ kanattan kullanığı köşe vuruşunda altıpasın içine iyi yükselen Oboabona’nın kafa vuruşunda kaleci Tolga tek hamlede topun sahibi oldu.

11. dakikada Almeida’nın ceza sahasının dışından sert vuruşunda top kaleci Serkan’dan döndü. Dönen topu savunma kornere gönderdi.

13. dakikada Fernandes’in ara pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Veli’nin vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

36. dakikada Almeida ara pasında topla buluşan Olcay ceza sahasının içinde tekrar Almeida'ya pas verdi. Almeida’nın altı pasın içinde vuruşunda top kaleci Serkan’da kaldı.

besiktasli-bayan-taraftar-2.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada sol kanattan Almeida’nın ceza sahası içine yaptığı ortada savunmadan seken topu iyi takip eden Veli Kavlak ceza sahasının dışında sert vuruşunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

60. dakikada Ali Adnan ceza sahası dışından sol çaprazdan ser vuruşunda kaleci Tolga iki hamlede topa sahip oldu.

61. dakikada Fernandes’in ara pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Almeida meşin yuvarlağı kontrol edemeyince top kaleci Sekan’da kaldı.

71. dakikada Sylvestre ara pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Tevfik Köse’nin pasında Sylvestre verdi. Sylvestre’nın ceza sahasının içinde sert vuruşunda kaleci Tolga topu kornere çeldi.

besiktasli-bayan-taraftar-1.jpg

besiktasli-bayan-taraftar.jpg