Av. Banko Memleketi Rize'de

Av. Banko Memleketi Rize'de
Ak Parti'den Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rizeli Avukat Meltem Banko, memleketi Rize'de internet kullanımının aile yapısı üzerindeki olumsuz etkisini "İnternet Dünyayı Yaklaştırdı Yan Odadaki Kardeşi Unutturdu" sözleriyle açıkladı.

2015 yılı genel seçimleri öncesi Ankara'dan milletvekili aday adaylığını açıklayan ve aday adaylığı boyunca memleketi Rize'den de önemli destek gören Avukat Meltem Banko, memleketini ziyaret etti. Banko, Rize ziyareti sırasında, internet kullanımının aile yaşantısına nasıl etki ettiğini "Aynı aile içinde ayrı odalarda dünyanın bir köşesindeki bir muhatabıyla internet üzerinden iletişime geçebiliyor ama yan odadaki kardeşiyle geçemeyebiliyor. Bunlar bugün yaşadığımız hayatın gerçekleri" dedi.

Siyaseten ileri görüşlü ve kararlı bir karaktere sahip olan Av. Meltem Banko, ayakları yere basan program ve faaliyetlerle aktif siyasetin içinde olacağını açıklamalarıyla halka yansıtmaya devam ediyor.

Rize ziyaretinde "Aile hayatımızın korunması, gelecek nesillerin, temel değerlerimizin ve ahlaki referans ölçülerimizin korunması bağlamında büyük önem arz ediyor" diyen Av. Banko, “Göç ve küreselleşme gibi olgular, bazen insan doğasını da etkileyen sonuçlar doğuruyor. Eskiden aile içinde geniş aile yapısında mahalle ortamında, birbirleriyle yüz yüze iletişime geçmiş olan nesiller, bazen aynı aile içinde ayrı odalarda dünyanın bir köşesindeki bir muhatabıyla internet üzerinden iletişime geçebiliyor ama yan odadaki kardeşiyle geçemeyebiliyor. Bunlar bugün yaşadığımız hayatın gerçekleri. Bu çerçevede ailelerin idaresinde en büyük yük, kadınlarımızın üzerinde. Bu yük kadın üzerinde psikolojik ve sosyal bir travmaya neden olabiliyor. Ailenin korunması bağlamında kadınlarımızın bu yükünü alacak çok önemli tedbirlerin alınması için çalışmalar yapmaktayız." diye konuştu.