Avcı: “CHP Adayları Tophane’den Yeniköy’e Gidemez, Kaybolurlar”

Avcı: “CHP Adayları Tophane’den Yeniköy’e Gidemez, Kaybolurlar”
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, katıldığı canlı yayın programında CHP adaylarının Rize’yi bilmediğini, şehrin sorunlarına uzak olduklarını ve önceki seçim dönemlerinde kendilerine yöneltilen “İthal Aday” eleştirileriyle çelişir duruma geldiklerini

AK Parti İl Başkanı Avcı, CHP Rize adaylarını kastederek, “Getirdikleri 3 aday da ithal. 3’ünü Tophane Mahallesi’ne bırakın, buradan Yeniköy Mahallesi’ne nasıl gideriz diye bir sorun, 3’ü de bilmez. Ben orada kaybolacaklarını düşünüyorum” dedi.

Ayrıca Avcı, Rize’de bir pazarcının Köymen’in eşinin üzerinde CHP rozetini gördüğünden dolayı kabak satmayışını, CHP zihniyetinin Anadolu’nun öz değerlerine uygulamış olduğu zulmün bir sonucu olarak yorumladı.

“CHP’NİN 3 ADAYI DA İTHAL, RİZE’Yİ BİLMİYOR”

Avcı, “Önceki seçimde Osman Aşkın Bak İstanbul Milletvekiliyken Rize’den aday olduğunda Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ithal aday eleştirilerine tabi tutulduk. Getirdikleri 3 aday da ithal. 3’ünü Tophane Mahallesi’ne bırakın, buradan Yeniköy Mahallesi’ne nasıl gideriz diye bir sorun, 3’ü de bilmez. Ben orada kaybolacaklarını düşünüyorum. Önceki seçimde en büyük rakibinize böyle bir eleştiri bulunuyorsunuz. Bir sonraki seçimde 3 adayınızı da dışarıdan ithal olarak buraya getiriyorsunuz. Cumhuriyet Halk Parti’sinin bu ilkeselliğini de vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum” dedi.

togay-muradoglu-muhammed-avci-001.jpg

“PAZARCIYA KABAĞI SATTIRMAYAN CHP’NİN ANADOLU İNSANINI HOR GÖRMESİ”

CHP Rize Milletvekili Adayı Kemal Köymen’in Rize’de kendisine kabak satılmayışının sebebine değinen Avcı, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bu milletin inançlı, mütedeyyin insanlarına, Anadolu’nun gerçek değerlerine yapmış olduğu zulmü çok iyi hatırlaması lazım. Oradaki satıcının kendilerine kabak satmayışını iddia ettikleri kutuplaştırmalardan dolayı değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişinin bu ülkeye yaşattığı sorunlar münasebetiyle satmadığını bilmesi gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi bu milletin değerleriyle varoluşsal problemleri olan bir partidir. Kabağın satılmaması da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anadolu’daki mütedeyyin insanlar nezdindeki algılanış biçimiyle ilgilidir.  Bunun AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın iddia ettikleri gibi kutuplaştırmasıyla da hiçbir alakası yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tarihini en hafif kitaplardan okuyan birisi bile Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisinin bu memleketin insanlarına, inanç değerlerine yapmış olduğu zulmü çok iyi bilir. Ben Kemal hocama da bu yorumu açıkçası yakıştıramadım” ifadelerini kullandı

KÖYMEN NE DEMİŞTİ?

Köymen katıldığı televizyon programında, “Eşimle birlikte kara kabak almak istedik. 25 yaşlarında olan genç bir delikanlının önünde 5 tane kara kabak duruyordu. Bir tanesini almak istedik. Satıcı, eşimin CHP rozetini gördüğünde “Kabakların hepsi satılmıştır. Size satılacak kabağım yoktur” dedi. Bu kutuplaşmayı ve ötekileştirmeyi düşünebiliyor musunuz? Bu Rize’nin ve 25 yaşındaki o gencimizin ayıbıdır” demişti.