Avcı: CHP Giderek HDP’leşiyor

Avcı: CHP Giderek HDP’leşiyor
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip olan bir parti olan CHP’nin giderek HDP’leştiğini ve HDP refleksleri göstermeye başladığını söyledi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip olan bir parti olan CHP’nin son yıllarda göstermiş olduğu üslupla birlikte terör yandaşlarına ve HDP’ye arka çıktığını, CHP’nin giderek HDP’leştiğini ve HDP refleksleri göstermeye başladığını söyledi.

İl Başkanı Avcı, katıldığı televizyon programında CHP’nin siyasette izlediği yolu, sergilediği tutumu sert sözlerle eleştirdi.

Burada bir CHP klasiğini görüyoruz

İl Başkanı Avcı, CHP’nin tutumunu eleştirdiği meclisteki dokunulmazlık oylamasını değerlendirdiği açıklamasında bir CHP klasiği gördüklerini ifade ederek, “Burada bir CHP klasiğini görüyoruz. Esasında dokunulmazlıklarla ilgili en baskın parti CHP’idi. Bütün meclisi bu konuda ateşleyen, sanki AK Parti dokunulmazlıkları kaldırmak istemiyormuş, milletvekillerinin bir sürü hukuksuz işi varmış bunları örtbas etmeyi istiyormuş gibi bir algı oluşturmayı hedefliyorlardı. Sayın başbakanımız bu algıyı bozdu hodri meydan dedi. Buyurun gelin hep birlikte bu dokunulmazlıkları kaldıralım dedi.” dedi.

CHP giderek HDP’leşiyor

CHP’nin dokunulmazlık oylamalarında HDP  refleksleri  gösterdiğini belirten Avcı, “Dokunulmazlıklarla ilgili öncelikli olan konu terörle ilgiliydi. Vatandaşlarımızın da talebi bu yöndeydi. AK Parti milletten aldığı referanslarla birlikte hareket etmiştir.  Ama CHP pek çok vakada karşılaştığımız profilini tekrar ortaya koydu. Bu konuyu iki merhalede değerlendirmek lazım. Birincisi zaten siz meclise baskı yapıyorsunuz bütün dokunulmazlıkları kaldıralım diye sanki AK parti istemiyor algısı yaratmak için. İkincisi terörle bağlantısı olan milletvekilleriyle ilgili husustur. Burada CHP’nin tavrına baktığımızda aynı tutumu görüyoruz. CHP giderek HDP’leşiyor, HDP refleksleri göstermeye başlıyor. CHP Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip olan bir partidir. Ama son yıllarda göstermiş olduğu üslupla birlikte terör yandaşlarına ve HDP’ye arka çıktığını görüyoruz.” diye konuştu.

CHP dokunulmazlıkların kaldırılmamasına evet diyemedi

İl Başkanı Avcı, CHP’nin  terör eylemlerine bulaşmış, teröristlerin cenazesine katılan, taziyelerine giden milletvekillerinin dahi dokunulmazlıklarını kaldırma konusunda ortaya bir irade koyamadığını belirterek, “Son dokunulmazlık oylamasının ana gayesi terörle ilintisi olan milletvekillerinin yargı önüne çıkarılmasıdır. Trabzon milletvekili Salih Cora’nın iddiasına göre söylüyorum; CHP, kendi genel başkanı dahil olmak üzere bu meseleye evet diyememiştir. Onun için ben CHP’nin bu ikircikli tutumunu, yani kamuoyu önünde başka konuşan ama tavır alamaya gelince başka başka tavır alan tutumunu millet vicdanına bırakıyorum. En doğru kararı millet verecektir.” İfadelerini kullandı

Ana muhalefet partisi pozisyonu bu kadar basit midir?

İl Başkanı Avcı Ankara’da bomba patladığı zaman AK Parti bunun içerisindedir diyen ama  köyde 13  vatandaş teröristler tarafında öldürüldüğü  zaman  konuşmayan CHP’yi  eleştirerek, “Roboskiyle ilgili mesele bu ülkede yıllarca tartışıldı. Tartışılması da gerekiyordu. Ama bir köy düşünün teröristi kovalıyor. Ve orada 13 köy vatandaşımız şehit ediliyor. Bununla ilgili CHP genel başkanının ağzından kelam çıkmıyor. Bu konuyu kendi grup toplantısında da kamuoyunda da gündeme getirmekten çekiniyor. Ana muhalefet partisi pozisyonu bu kadar basit midir? Ankara’da bombalar patladığı zaman AK Parti bunun içerisindedir demesini biliyorsunuz. Bu kadar kolay mı siyaset? CHP kurucu iradenin partisidir. Milli pir partidir. Ama en önemli değerlerinde bir tanesi olan kurucu değerlerini dahi CHP yitirmek üzeredir. Ve bambaşka bir cenaha, terör cenahına sürüklendiğini görüyoruz. Ve çok daha önemlisi bunu uluslar arası aktörlerle işbirliği içinde yaptığını görüyoruz. CHP’nin milli duruşu ne yazık ki kayboluyor.”  dedi