Avcı: Rizeli Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanının Yanına Bir de Rizeli Bakan Olursa Harikulade Olur

Avcı: Rizeli Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanının Yanına Bir de Rizeli Bakan Olursa Harikulade Olur
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, son 4 seçimin Türkiye 1.’si Rize’nin bakanlık isteğine “Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımız var ama bunların yanında bir de bakanın olması bizim için harikulade olur.” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu belirterek, AK parti teşkilatları olarak yeni genel başkan etrafında birleşerek, çalışmalarını eksiksiz bir şekilde yerine getirme çabası içerisinde olacaklarını ifade etti.

AK Parti Bir Dava Hareketidir

İl Başkanı Avcı, olağan üstü kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak tabanın bölünmemesinin çok önemli olduğunu, bunun içinde bir dava ahlakının gerektiğini vurgulayarak, “AK Parti kongrelerine zaman zaman muhalefet partilerinin de eleştirileri oluyor.  Zaten tek adayla gidiyorsunuz kongreye ne gerek var gibi.  Esasında kendilerinin yapamadıkları bir şeyle ilgili bizleri itham ediyorlar. Eminim ki CHP’de tek adayla kongreye gitmek ister. Tabanın bölünmemesi çok önemlidir. Ama bunun gerçekleştirilmesi için parti içinde belli başlı özelliklerin olması gerekiyor. Her şeyden önce AK Parti’nin bunu başarabilmesinin en önemli unsurlarından bir tanesi bir dava ahlakının olmasıdır. Sayın başbakanımızın ayrılışına baktığımız zamanda orada da bir dava ahlakı görüyorsunuz. Bizim için en önemli konu davaya zarar verilmemesidir.“  dedi.

Parti içi demokrasiye önem veriyoruz

Parti içinde demokrasiye önem verdiklerini belirten İl Başkanı Avcı, “Biz parti içi bütün muhasebemizi en geniş şekilde,  demokratik normlara riayet edecek şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu işlemin sonucunda çoğunluğun kararına herkesin uymasını bekliyoruz. Partinin ve davanın zarar görmemesi gerekiyor.  AK Parti teşkilatları olarak yeni genel başkanımızın etrafında birleşerek. Çalışmalarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getirme çabası içerisinde olacağız. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bizleri aradı ve helallik istedi. AK Parti’de çok önemli bir ayrılışın son derece sancısız, son derece medeni bir şekilde ve siyaset ahlakına uygun gerçekleştiğinin ispatıdır bu.”  Diye konuştu

İnşallah milletvekillerimizden bir tanesi bir bakanlığa gelir

Kamuoyunda ve vatandaşlar tarafından yeni kurulacak kabinede Rize’ye bir bakanlık verilme beklentisini değerlendiren İl Başkanı Avcı, “Bunun olması gayet doğal bir durumdur.  Bir ilin bir bakanla çalışması çok büyük bir avantajdır. İnşallah milletvekillerimizden bir tanesi bir bakanlığa gelir. Bunun için bizimde gayret göstermemiz gerekiyorsa bu süre içine bu gayreti gösteririz.  Özellikle Hayati beyin bakanlığı döneminde Rize’de önemli işler başardığımızı düşünüyorum. Her şeyden önce kabineyle olan ilin iletişimi çok daha sağlıklı oluyor. Elbette Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımız var ama bunların yanında bir de bakanın olması bizim için harikulade olur.”  ifadelerini kullandı