Avcı’dan Cumhurbaşkanı’yla Buluşmaya Davet

Avcı’dan Cumhurbaşkanı’yla Buluşmaya Davet
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Merkeze bağlı köy, mahalle ve belde mahalle muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Nisan Pazartesi günü Rize valiliği önündeki ziyaretine bütün vatandaşları davet etti.

Toplantıya AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Murat Sadettin Türüt ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin detayları hakkında istişare edildi. Yeni sistemin ülkeye olan kazanımları hakkında muhtarlara detaylı bilgiler verildi.

55-012.jpg

AVCI, “DÜNYAYA NET BİR CEVAP İÇİN CUMHURBAŞKANI’YLA BULUŞMAYA DAVET”

Toplantıda konuşma yapan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İsviçre’de düzenlenen ‘Hayır’ kampanyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayatılarak resmedildiği afişi hatırlatarak, “Bu gün hepimize daha büyük bir sorumluluk düşmektedir. Avrupa’daki o alçakta pankarta en net cevabı verebilmek için Rize Valiliği önünde pazartesi günü hep birlikte toplanmamız lazım.” dedi.

muhammed-avci-029.jpg

AVCI, “FESİH YETKİSİ YOK KARŞILIKLI SEÇİME GİTME VAR”

 Avcı, “Bu gün Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürdüğünde kendi görevine son vermiyor. Bizim hazırladığımız pakette bir kriz çıktığı anda Cumhurbaşkanı kendi dönemini de feda ederek ülkeyi seçime götürüyor. Aynı seçime götürme yetkisi meclise de tanınmıştır” dedi.

AVCI, “ŞU ANKİ SİSTEME CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SONRA İHTİYACIMIZ VAR”

Avcı, “Şu anki parlamenter sistem kesinlikle güçlü liderlere ihtiyaç duyar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten bu sistemin bütün defolarını izale ederek yol almaya devam ediyor. İstikrarlı bir şekilde yol almak için yeni bir sisteme ihtiyacımız var” diye konuştu.

AVCI, “MUHTARLARLA KAFA BULAN CHP, ŞİMDİ MUHTARLARLA TOPLANTI YAPIYOR”

Ana muhalefet partisi liderinin muhtarlarla ilgili takınmış olduğu tavrı eleştiren Avcı, “Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla külliyede yaptığı toplantıları alay konusu haline getirenler ve adeta muhtarlarla kafa bulanlar, şimdi muhtar aşığı olmuşlar ve son dönemde sürekli muhtar toplantıları yapıyorlar.” dedi.

AVCI, “MUHTARLARA BU KADAR DEĞER VEREN BİR LİDER GÖREVLERİNİ NEDEN SONA ERDİRSİN”

Ana muhalefet partisinin ‘Yeni sistemde Cumhurbaşkanı muhtarların görevlerine son verecek’ şeklindeki kara propagandasını eleştiren Avcı, “Hatta yeni bir tezbilatla birlikte ‘Cumhurbaşkanı istediği anda muhtarlığınızı sona erdirecek’ diye propaganda yapıyorlar. Muhtarlara bu kadar saygı gösteren ve değer veren bir lider, muhtarların görevini neden sona erdirsin? Muhtarlık görevi yasal teminat altındadır. Muhtarlarla kafa bulan, muhtarlarla alay eden sizlersiniz.” dedi.

022-007.jpg

KARAL, “AK PARTİ’DEN ÖNCE BAKANLIK SAYISI 38’E KADAR ÇIKMIŞTI”

Muhalefetin ‘Cumhurbaşkanı istediği kadar yardımcı atayabilir’ iddiasına değinen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyen muhalefet partileri var. Ülkedeki iki insandan bir fazlasının oyunu alabilecek sorumlulukta bir insan, kalkacak böyle bir sorumsuzluk yapacak. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir durumda zaten vatandaşlarımız gereğini yapar. Bu iftirayı atan siyasi partiler mevcut anayasada bakanlar kurulunun sayısının da belirtilmemiş olduğunu bilmiyorlar mı? Bir başbakan 80 tane bakan da atayabilir. AK Parti hükümetleri döneminden önceki koalisyon hükümetlerinde bakanların sayısı 38’e kadar çıkmıştı” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Avrupa’da edindiği izlenimleri aktararak, “Devletimizin, milletimizin ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı karşıya bulunduğu bu kötü niyetli insanların susturulması ve Türkiye olarak hedefimize adımlarımızı daha hızlı atmamız için, 16 Nisan’da çok büyük bir çoğunlukla evet dememiz gerekiyor.” diye konuştu.

mehmet-kazanci-005.jpg

KAZANCI, “ŞU ANKİ PARLAMENTER SİSTEMDE YETKİ KARMAŞASI VAR”

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, “Şu anki parlamenter sistemde yetki karmaşası ve çok başlılık vardır. 16 Nisan’dan sonra yapılacak olan yeni düzenlemeyle istikrarlı hükümetlerin iş başına gelmesinin önü açılacaktır” dedi.

ERBAŞ, “16 NİSAN ÜLKEMİZ İÇİN GÜZELLİKLER GETİRECEK”

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri külliyeye davet ederek bizlere vermiş önemi ortaya koymaktadır. 16 Nisanda yapılacak olan referandumun ülkemizin istikrarı ve geleceği büyük güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.

Toplantı, muhtarların talep ve önerilerinin dinlenilmesinin ardından son buldu.

02-057.jpg