Ayar: Birincilikleri Kimseye Kaptırmadık

Ayar: Birincilikleri Kimseye Kaptırmadık
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Başkanlığının Mayıs Ayı İl Danışma Meclis Toplantısında 30 Mart seçimlerinin birincisi olduklarını söyledi.

AK Parti Rize Mayıs Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında 30 Mart Yerel Seçimlerini değerlendiren İl Başkanı Hikmet Ayar İl, İlçe, Belde ve İl Genel meclis Üyeliği oylarında Türkiye Birincisi olduklarını belirterek birincilikleri kimseye kaptırmadıklarını söyledi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılan toplantıya AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, il Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, il yönetim kurulu üyeleri, Merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri,  İlçe belediye başkanları, AK Parti İlçe başkanları ve yönetimleri, İl genel meclis üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

ak-parti-mayis-ayi-il-danisma-meclisi-toplantisi--(5).jpg

İl başkanı Hikmet Ayar'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda; il gençlik kolları başkan vekili Yasin Oktay, il kadın kolları teşkilat başkanı Emine Aktaş, il teşkilat başkanı Harun Mertoğlu, il genel meclis başkanı Muhammed Avcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap faaliyet raporlarının sunumunu yaptı.

ak-parti-mayis-ayi-il-danisma-meclisi-toplantisi--(1).jpg

"Güneysu birinci ilan edildi"

Ayar, konuşmasında, 30 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde birincilikleri kimseye kaptırmadıklarını belirterek, "30 Mart seçimlerinde 18 belediyenin 18'ini alalım istemiştik 1 fire vererek bunu başardık. Türkiye'de en yüksek oy alan Rize olsun istemiştik. Hamdolsun bu da gerçekleşti. Yine ilçeler bazında birinci olan ilçe yüzde 85,5'le Güneysu ilçemiz oldu. İlçeler 5.liği yine Rize'mizden İyidere oldu. Tabi burada bir şeyin altını çizmek istiyorum; Güneysu'yu genel merkezimiz 2. ilan etmişti. Sonra araştırdık ki Güneysu'nun bütünü için yani köyleri de katarak kullanılan oylara baktığımızda yüzde 85 oy aldığımızı gördük. Birinci ilan edilen Trabzon ilimizin Hayrat ilçesi büyük şehir statüsü içinde olduğu için köyleri ile birlikte oyu hesap ediliyor, bizden 1 puan önde görülüyordu. Bizde ya Hayrat'ında Güneysu ölçeğinde oylarla hesap edilmeli ya da Güneysu'yu da bütün köyleriyle hesap edilmeli iddiasında bulunduk. İl başkanları toplantısında gerçekleşen bu olayda sayın başbakanımız yerel yönetimler başkanımıza baktı "Ne diyorsun?" dedi. Biraz düşündükten sonra "galiba başkan haklı kabul edilmiştir" dedi. Dolayısıyla da Güneysu ilçemizin birinciliğini tescil ettirmiş olduk. Yine beldeler bazında Büyükköy beldemiz yüzde 83'le Türkiye birincisi. İl genel meclis oylarında yine Türkiye birincisiyiz. Hamdolsun birincilikleri kimseye kaptırmadık. Elbette bu başarılarda sayın başbakanımızın dik duruşu, karizmatik liderliği,  bitmek bilmeyen enerjisinin en büyük pay olduğunu hepimiz biliyoruz. İyi ki bu partide siyaset yapıyoruz. Sayın başbakanımızla birlikte siyaset yapmış olmaktan dolayı Allaha hamd ediyoruz. 12 yıldır iktidardayız. 12 yıldır milletin gündemi neyse partimizin gündemi de o olmuştur.

hikmet-ayar.20140531215918.jpg

Yapamayacağımız hiç bir şey söylemedik. Milletin kaynaklarını kullanırken çok dikkatli olduk. 12 yıldır bu ülkede banka hortumculuları, vurgunculuk, yolsuzluk konuşulmuyor. Bütün bu alanlara giden kaynaklar milletimize yansıdığı için memleketimizde çok güzel şeyler yapılıyor. AK Parti bu güzellikleri yaptıkça da milletimiz desteği devam ediyor."  ifadelerini kullandı.