Ayar, Kasap'ı Tecrübesizlikle Suçladı "Böyle Bir Saçmalık Olmaz" Dedi

Ayar, Kasap'ı Tecrübesizlikle Suçladı "Böyle Bir Saçmalık Olmaz" Dedi
Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı tecrübesizlikle suçlayıp yerden yere vurdu!

Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, Atatürk Heykeli ile ilgili tartışmalara noktayı koydu. Vekil Ayar, Atatürk Heykeli ile ilgili yaptığı açıklamalar dolayısıyla Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı da siyasi tecrübesizlikle suçlayıp, “Dünyanın neresinde görülmüş bir heykel projesinin referanduma getirilmesi. Onun yerine çay bardağı mı olsun yoksa heykel mi olsun? Böyle bir saçmalık olamaz, böyle bir referandum asla söz konusu değil” dedi.

Ayar, Çay TV’de Neşe Yelken’in konuğu olduğu programda meydan projesi ile gündeme gelen Atatürk heykeli ile ilgili konuştu.

Ayar, programda yaptığı açıklamada, “Böylesine devasa bir proje Rize’nin hakikaten görüntüsünü değiştirecek bir proje çok basit bir noktadan karalanabiliyor. Yani burada kendimize bakarak biz nerede yanlış yaptık demek zorundayız. Ordan baktığımız zaman da evet bir siyasi tecrübesizlik veya bir söylem yanlışı mı diyebiliriz. Ne derseniz diyin adına neticede bir eksikliğimiz var ama hiçbir zaman dünyanın neresinde görülmüş bir heykel projesinin referanduma getirilmesi. Onun yerine çay bardağı mı olsun yoksa heykel mi olsun? Böyle bir saçmalık olamaz, böyle bir referandum asla söz konusu değil orda bir amacı aşan söylem var zannediyorum. Belki bugün sayın başkan düzeltmiştir bunu veya düzeltecektir.” dedi.

Ayar, konuşmasının devamında ise “Atatürkle Atatürk heykeli ile hiçbir sorunumuz olamaz bunun aksine söylemler ya bir eksik ifade edememe tarzındandır veya karşı tarafın bunu yanlış yerlere çekmesindendir kesinlikle Atatürk büstü veya heykeliyle ak partinin herhangi bir sorunu yoktur olursa da bunun karşısına ilk biz çıkarız ama böyle bir söylem heykelin kaldırılması yerine şunun konulması bunun konulması asla söz konusu olamaz nerdne kaynaklandı orada meydan projesi ile ilgili orada asılan bir pano var o panoda bu göründüğü içindir bu panoda neticede onu yapan teknik bir mimaridir ama o ayrıntıyı nasıl bu işle ilgilenen arkadaşlarımız görüpde ilgilenmezler bunu anlamakta zorlanıyorum “ diye konuştu.