Ayder Balı'nın Fiyatı Belli Oldu

Ayder Balı'nın Fiyatı Belli Oldu
Rize'nin ünlü turizm bölgesi Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder Balı'nın satış fiyatı belli oldu.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm bölgesi Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder Balı, kilosu 300 liradan satışa sunuldu.

Ayder 58 Nolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sıtkı Subay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayder balının Türkiye'nin en iyi ballarından biri olduğunu belirterek, ''Böyle bir doğa, bitki örtüsü ve çiçek hiçbir yerde yok'' dedi.

Ayder Yaylası'nda kooperatiflerine bağlı 26 üreticinin, yaklaşık 320 kovanda bal üretimi yaptığını ifade eden Subay, ''Kooperatif görevlileri tarafından mühürlenen kovanların sağımı, yine kooperatif görevlileri nezaretinde yapılıyor. Mührü bulunmayan hiçbir petekten bal almıyoruz'' diye konuştu.

Bu yıl bal rekoltesinin düşük fakat kalitenin yüksek olduğunu vurgulayan Subay, ''Haziran ayının son günlerinde Kaçkarlar'a hatta yaylalara yağan kar nedeniyle rekolte çok düşük. Geçen yıl 900 kilogram olan rekolteyi bu yıl 400 kilogram civarında bekliyoruz. Balın kilosunu bu yıl 300 liradan satışa sunduk'' dedi.

Subay, Ayder Yaylası ile Çamlıhemşin ilçe merkezi arasında kalan bölgede kooperatife bağlı üyeler tarafından kestane balı üretim yapıldığını, bu balı da Ayder'deki satış noktasında kilosu 200 liradan satışa sunduklarını sözlerine ekledi.