Ayder'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Ayder'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi
Rize’de '2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' projesi kapsamında “Rize'de de sağlık için yürüyoruz” sloganı ile yürüyüş düzenlendi.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce sağlıklı yaşam yürüyüşleri kapsamında Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda düzenlenen doğa yürüyüşüne, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Ahmet Özlü, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(3).jpg

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Ahmet Özlü, yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her üç kişiden ikisi hareket etmiyor. Haftanın en az beş günü en az otuz dakika süre ile hareket etmeliyiz. Sağlığımızı özellikle kronik hastalıklardan korumak amacıyla obezite karşı mücadelede diyabet, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadele hareket etmek şart." dedi.

Özlü, açıklamasında, Sağlık Bakanlığının obezite ve hareketli yaşam için ülke genelinde aktiviteler düzenlediğini söyleyerek, "Rize'de de sağlık için yürüyoruz. Bugün Ayder Yaylası'nda vatandaşlarımız ile bol bol hareket ettik" ifadelerine yer verdikten sonra kronik hastalıklarda fiziksel aktivitesizlik en büyük risk faktörü olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti: Dünya'da sorun olan ve ülkemizde de sorun olmaya başlayan kronik hastalıklarda en büyük sorunumuz fiziksel hareketsizlik. Bunun için Sağlık Bakanlğı sağlıklı yaşam için beslenme ve hareket konusunda duyarlılık oluşturmaya yönelik aktiviteler oluşturuyor. Özellikle her ayın son pazar günü vatandaşlarımızla Halk Sağlığı Müdürlüklerimizin organizesiyle yürüyüşler düzenleniyor. Malesef ülkemizde üç kişiden ikisi hareket etmiyor. Yetersiz hareket ediyor. Haftanın en az beş günü en az otuz dakika süre ile hareket etmeliyiz. Sağlığımızı özellikle kronik hastalıklardan korumak amacıyla obezite karşı mücadelede diyabet, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadele hareket etmek şart. Ayder Yaylası'ndan ben tüm vatandaşlarımızı bol bol hareket etmeye ve yürümeye davet ediyorum.

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(2).jpg

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin ise, Karadeniz insanının aslında çok hareketli kişilerden oluşmakta olduğunu söyleyerek, "Coğrafyamız ve doğamız yürüyüş yapmak için oldukça elverişli.  Bütün derdimiz halkımızı biraz daha hareket ettirmek için her ay düzenlediğimiz yürüyüşlerde farklı alanlar seçiyoruz. Bu yerlerden biri olan Ayder Yaylası bunun için biçilmiş bir kaftan. Bütün halkımızı ayda en azından bir pazar günlerini bizlere ayırarak, hareket etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(1).jpg

Yürüyüşe katılanlar Ayder'in doğal güzelliğinde bol bol fotoğraf çektirerek, tulum eşliğinde horon oynadı.
Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Ahmet Özlü, yürüyüşe katılanlar ile son günlerde moda olan "Özçekim" fotoğrafı çektirerek, yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara ve yürüyüşü organize eden Rize Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür etti.

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(7).jpg

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(4).jpg

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(5).jpg

ayderde-doga-yuruyusu-duzenlendi-(6).jpg