Ayder’den Kalkan Yardım Aracı Kastamonu’ya Ulaştı

Ayder’den Kalkan Yardım Aracı Kastamonu’ya Ulaştı
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası halkı ve esnafı, Ayder Çevre Turizm Derneği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasıyla afet bölgesi Kastamonu’ya yardım elini uzattı. 

Afet bölgesindeki görevlilerle temasa geçilmesi sonucu tespit edilen acil ihtiyaçlar tüm Ayder Halkının katılımıyla toplanarak bizzat dernek yönetimi eliyle teslim edilmek üzere Ayder’den yola çıkarıldı. 

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptığı açıklamada üst üste gelen bu felaketlerden dolayı tüm ülkeye geçmiş olsun dileklerini iletirken “bu afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Başkan Memişoğlu; “Bu derin yaraları sarabilmek ancak ve ancak dayanışmayla mümkün olduğundan, bireysel yardımlardan ziyade, dernek olarak daha güçlü bir şekilde bu dayanışmanın içerisinde bulunmamız gerektiği kanaatine vardık ve afetlerle ilgili yaptığımız acil durum toplantısında; Ayder’den Kastamonu’ya bir an önce kardeş eli uzatma kararı aldık. Sel bölgesinde sahadaki yetkililerle iletişime geçip acil ihtiyaçları belirledik ve ilk aşamada en çabuk şekilde harekete geçebilmek adına bir yardım arabası oluşturma kararı aldık. Bugün de bizzat ben ve yönetici arkadaslarım bu aracımızla beraber Kastamonu’ya vardık ve yardımları afet koordinasyon merkezimize teslim ettik. Bu kadar hızlı bir şekilde çağrımıza cevap veren tüm Ayder halkına ve esnafına, yardım toplandığını haber alıp katkıda bulunan Ayder’de tatil yapmakta olan konuklarımıza, yine yardım alışverişi için gittiğimiz Rize’nin bir çok ilçesinde elinden gelen kolaylığı bize sağlayan toptancılarımıza ve esnafımıza gönülden teşekkür ederim. İyilik paylaştıkça çoğalacak. Tüm insanlığa afetlerden uzak, mutlu ve huzurlu bir dünya dilerim” diyerek açıklamalarını noktaladı.

ayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-1.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-5.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-6.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-8.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-7.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-4.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-3.jpgayderden-kalkan-yardim-araci-kastamonuya-ulasti-2.jpg

rize-karadeniz-ofset-2-215.jpg