Ayder'e Kayak Merkezi müjdesi

Ayder'e Kayak Merkezi müjdesi
Rize Çamlıhemşin Ayder Yaylası'nın kışında canlı tutulması yönünde alternatifleri hayata geçirmek adına çalışmalar başlatıldı.

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz’in önemli Turizm Merkezlerinden biri olan Rize Çamlıhemşin Ayder Yaylasının kışında canlı tutulması yönünde alternatifleri hayata geçirmek adına çalışmalar başlatıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ardeşen Kaymakam’ı ve Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Cemil Kılınç, Adalet ve Kalkınma Partisi il Başkan Yardımcısı Hakan Gültekin ve beraberlerindeki bir heyet ile Ayder Yaylası ve Avusor Yaylalarında incelemelerde bulunarak, Ayder de yapılması düşünülen kayak merkezi için çalışmalara start verileceğinin işaretini verdi.

İncelemeleri dönüşü “Bölge Turizmini 12 aya yaymak için Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile Bakanlığınızın ne tür çalışmaları var?” şeklindeki soruya cevap veren Bakan Özak, “Turizmi çeşitlendirmek açısında Türkiye'de mevcut bulunan kayak merkezlerinin sayısını arttırmamız gerekiyor. Bu hem turizm, hem spor, hem istihdam hem de bir ekonomik hadisedir. Bu bakımdan Trabzon'daki, Gümüşhane il hudutları içerisindeki çakıl gölü inceledik. Şimdi Ayder’i inceledik, rotamızda Artvin, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve zaman olursa Van, Hakkâri ve Tunceli bölgesini de ziyaret edeceğiz.” dedi.

Bu konuda büyük bir çalışmaya giriştik ve Türkiye de kayak ile ilgili destinasyonları arttırmamız gerekiyor diyen Bakan Özak, “Bunlarda biri de Ayder Yaylası. Ayder Yaylası zaten yaz turizmi olarak çok ideal bir yer. Konaklama sayısı 2 binin üzerindeki yeşil bir cennet ama kışın biraz duruyor.” dedi.

Buradaki kayak yapılabilecek olan alanlarda inceleme yapmak için uzman kişilerin ziyaretleri olacaktır diyen Bakan Özak, “Burada bir fizibilite yaptırılacak çünkü buraya bir kayak merkezi yapmak istiyoruz. Ama yaptığımız zaman çalışsın, hem gereksiz para harcamayalım hem de katkı sağlasın. Uzman ekiplerce bölgede çalışmaları yapıldıktan sonra yatırıma başlayabiliriz.” dedi.

Bakan Özak, bu ay içerisinde uzman ekibin bölgede çalışmalara başlayacağını ifade ederek, "bütün Türkiye de olduğu gibi Ayder’e de bu hizmeti sunmak istiyoruz.” dedi.

Haber: Gelişim TV