Ayı saldırdı, köpekler kurtardı

Ayı saldırdı, köpekler kurtardı
Artvin'in Şavşat İlçesi'nde ayı saldırısına uğrayan 48 yaşındaki Talat Keskin'i köpekleri kurtardı. Kafasına darbe alan, bacakları yaralanan Keskin tedavi altına alındı.

Olay, önceki gün Kurudere Köyü'nde meydana geldi. İş dönüşü iftar saati sıralarında eve döndüğünü anlatan ve köpeklerinin havladığını duyunca bahçeye yöneldiğini söyleyen inşaat ustası Talat Keskin, şunları anlattı: "İki köpeğim havlıyordu. Bağlı olan köpeğin de tasmasını çözmek istedim. Köpekler ayı ile boğuşuyordu. Bu sırada ben de bağırınca ayı köpekleri bıraktı, bana saldırdı. Beni ısırdı, kafamdan, bacaklarımdan yaraladı. Ayı ile boğuşan köpek yetişti, daha sonra diğer köpekler de gelince ayıya kafadan saldırdılar ve beni kurtardılar. "

talat-keskin-artvin.jpg

Bölgede benzer olayların yaşandığını anlatan ve ayıların aç kalınca saldırdığını söyleyen Talat Keskin, şöyle dedi: "Bir hafta önce Mısır tarlasına girdi. Taze ota geliyor, fındığa geliyor. Biz dar gelirli insanlarız. Bir ay iş yapamam. Söz verdiğim işleri zamanında bitiremeyeceğim. Yetkliller hep ayıyı koruyor. İnsanı korumuyorlar. Önlem alamıyorlar. Bu olayın ardından dert yanacağım kurum bile yok. Ayı ile boğuşurken akşam ezanı okundu. Orucumu açmadan hastaneye kaldırıldım. Korkmaya bile fırsatım olmadı. Köpeklerime zarar verecek diye çok korktum. "