"Ayrım yapsam Arap kızıyla evlenir miydim?"

"Ayrım yapsam Arap kızıyla evlenir miydim?"
Başbakan Erdoğan, “Silahlarınızı ayaklarınızın altına alacaksınız. Parlamentoda sadece siyaset yapacaksınız. Ancak o zaman muhatap bulursunuz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te katıldığı toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim töreninde konuştu.

İki gündür Siirt'te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim törenine katıldı. Çok sayıda bakan ve bürokratın katıldığı törene, binlerce Siirtli katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana, vatandaşlar tarafından AK Parti bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın posterleri asıldı. Törene katılanlar, Erdoğan'ın hapis cezası almasına neden olan şiiri tekbirler eşliğinde okudu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek, "Birbirimizi Yaradan'dan ötürü sevdik. Ben Kürt kardeşimi de, Arap kardeşimi de, Türk kardeşimi de seviyorum. Hiçbirisi arasında bir ayrım yapmıyorum. Hepsiyle aynı mesafedeyim. Eğer bu ayrımı yapsaydım, Siirt'ten bir Arap kızıyla neden evleneyim? Evlenmezdim. Bu, bu işin en açık ispatıdır" diye konuştu.

"SİİRT'E YATIRIMLAR YAPILACAK"

Başbakan Erdoğan, Siirt'e yatırımların yapılacağı müjdesini vererek, Turkcell'in Siirt'te bir çağrı merkezi kuracağını, burada 25 kadının, alacakları eğitim sonrası çağrılara cevap vereceğini söyledi. Erdoğan, daha sonra bu merkezin istihdam kapasitesinin 100'e çıkarılacağını, yine Turkcell tarafından Siirt'e kadın eğitim merkezi kurulacağını kaydetti. Erdoğan, Türk Telekom'un da bir çağrı merkezi kuracağını ifade edip, Siirtli bir ismi Avrupa Birliği Bakanı yaptıklarını, Siirt'te gerçekleştirilen AB projelerinin toplam bütçesinin 200 milyon euroyu geçtiğini söyleyerek, Siirt’e ulaşım, sağlık ve eğitim alanında önemli gelişmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"SİLAHLARI AYAKLARINIZIN ALTINA ALACAKSINIZ"

Çözüm süreci konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, "Bir sürecin içerisindeyiz. Bu sürecin adı; 'çözüm süreci.' Bu çözüm sürecine ben inanıyorum ki, benim Siirtli kardeşlerim bütün benliklerini koymak suretiyle katılıyorlar. Çok kan verdik, çok can verdik. Sabah, burada bir şehit ailesinin, bir gazi ailesinin evine gittim. Malum, hani 4 şehidin aynı anda olduğu, gazilerin olduğu o araba olayını hatırlayın. Yüz merminin sıkıldığı, iki el bombasının atıldığı o olayı hatırlayın. İşte oraya gittik. Tabii bu, katlanılacak bir şey değil. Bizim dinimizde can almak haramdır. Bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir. Ama bu teröristlerin böyle bir derdi var mı? Bunların dinle, diyanetle bir alakası var mı? Bunları söyleyince beyefendiler rahatsız oluyor. Neden rahatsız oluyorsunuz? Yapılacak tek iş var. Silahlarınızı ayaklarınızın altına alacaksınız, siyasetinizi parlamentoda yapacaksınız. Fikrinizi, düşüncenizi dile getireceksiniz. Bunu yaparsanız muhatap bulursunuz. Bizler bu çözüm sürecine, bedeli ne olursa olsun, gerekirse 'baldıran zehri de içeriz' dedik ve yola çıktık. Derdimiz bu ülkedeki, huzuru, refahı ve mutluluğu kimsenin tehdit etmemesidir" şeklinde konuştu.

"SİİRT’İ ÇOK DAHA MODERN BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ"

Erdoğan konuşmasında, Siirt ve Kurtalan belediyelerine de yüklendi. Başbakan Erdoğan, "Dün Kurtalan'daydım, böyle bir yerel yöneticilik olabilir mi? Yani yerel yöneticilik; temizliği, bakımıyla her şeyiyle kendini göstermelidir. Ben yerel yöneticilikten gelen bir başbakanım, bu işi iyi bilirim. İstanbul gibi bir yerde bunu başarıyla yaptık ki, hala İstanbul halkı bizimle yola devam ediyor 1994'ten bu yana. Niye? Çünkü gerçeği görüyor. Siirt'i, bu kadim medeniyetin şehrini çok daha modern bir hale getireceğiz" dedi.

"EĞER AYRIM YAPSAYDIM, SİİRT'TEN BİR ARAP KIZIYLA NEDEN EVLENEYİM"

Dinsel milliyetçiliğe de karşı olduklarını, her dine ve mezhebe aynı mesafede olduklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepimizi Allah yarattı mı? Yaratılırken, biz ne olacağımızı biliyor muyduk? Ama bizim bir inancımız var. Bu inanç bizi bir yere taşıyor. Bizi bir millet olmaya taşıyor. Biz tek millet olduk onunla. Birbirimizi Yaradan'dan ötürü sevdik. Ben Kürt kardeşimi de, Arap kardeşimi de, Türk kardeşimi de seviyorum. Hiçbirisi arasında bir ayrım yapmıyorum. Hepsiyle aynı mesafedeyim. Eğer bu ayrımı yapsaydım, Siirt'ten bir Arap kızıyla neden evleneyim? Evlenmezdim. Bu, bu işin en açık ispatıdır. Laf ola beri gele yok. İş, iş, iş, uygulama. Biz bunun ispatıyız. Bu bayrağa eş bayrak tanımıyoruz. Kimse böyle bir yanlışın içine girmesin. Sevgili Siirtliler, bütün illerde bu çalışmalar devam ediyor. Her hafta bir yerlerdeyiz. Geçen hafta Balıkesir'deydik, Balıkesir'in ilçelerindeydik. Her şey gayet güzel, halkım çözüm sürecini benimsenmiş. Şimdi, el ele omuz omuza vereceğiz. Bölmek isteyenlere, teröre prim vermeyeceğiz."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından tören, TOKİ tarafından düzenlenen kurada ev sahibi olmayı hak eden bazı ailelere anahtar teslimi ve Siirt'te faaliyete geçen 45 eserin açılış kurdelesinin kesimiyle sona erdi.