Ayyıldız'dan Karamehmetoğlu'na Demiryolu Cevabı: Çok Yanlış Düşünüyorsun

Ayyıldız'dan Karamehmetoğlu'na Demiryolu Cevabı: Çok Yanlış Düşünüyorsun
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun Trabzon’dan geçmesi planlanan demiryoluyla ilgili yaptığı açıklamalara Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız cevap verdi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun, Erzincan Trabzon demiryolu hattı yerine demiryolu güzergahının Samsun Sarp olması gerektiğini belirttiği açıklamasına Trabzon Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, cevap verdi.

Ortahisar Kent Konseyi Dündar Ayyıldız, Erzincan-Trabzon Demiryolu çıkışıyla Trabzon’da tepki çeken Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’na cevap verdi.

Dündar Ayyıldız, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun katıldığı bir canlı yayında Erzincan-Trabzon Demiryolu hattı projesine karşı olduklarına vurgu yaparak, “Üstten aşağıya hangi ile demiryolu inerse insin bir ilin mutluluğu diğer ilin mutsuzluğu olamaz. Elbette ki Karadeniz’e demiryolu istiyoruz ama aklın yolu bir bu da Samsun-Sarp Demiryoludur” ifadelerinin kendilerini derinden sarstığını söyledi. Bölgenin mega projelere ihtiyacının olduğunu vurgulayan Ayyıldız, bölgeye yapılan yatırımlara şehir anlamında değil, bölgesel olarak bakmanın doğru olacağını ifade ederek, RTSO Başkanının stratejik bir öneme sahip Erzincan-Trabzon Demiryolunu şehir demiryolu olarak görmesinin yanlış olduğunu söyledi.

ŞEHİR OLARAK BAKMAK YANLIŞTIR

Bölgeye büyük bir canlılık getirecek demiryolu projesine şehir anlamında bakmanın yanlış olduğunu belirten Ortahisar Kent Konseyi Dündar Ayyıldız, bu proje ile bölgenin kalkınacağını söyledi. “Erzincan-Trabzon demiryolu kesinlikle stratejik bir yoldur. Bu yolu bir şehir demiryolu olarak görmek yanlıştır. Bu demiryolu Trabzon kadar Rize, Giresun ve bütün Karadeniz’e de katkı sağlayacaktır” diyen Ayyıldız, “Sayın Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın müjdelediği ve Ulaştırma Bakanlığının yatırım programı envanterine girmiş olan Trabzon-Erzincan Demiryoluna bizzat karşı olduğunu söylemiştir. Bu mega proje Karadeniz bölgesini güney illere ve uluslararası bağlantılara ulaşma projesidir. Trabzon’a özel bir proje değildir. Bu yatırımla birlikte Doğu Karadeniz illerinin tamamı kalkınacak ve gelişecektir. Erzincan-Trabzon Demiryolu kesinlikle stratejik bir yoldur. Bu yolu bir şehir demiryolu olarak görmek yanlıştır. Bu demiryolu Trabzon kadar Rize, Giresun ve bütün Karadeniz’e de katkı sağlayacaktır. Çünkü biz inanıyor ve görüyoruz ki bu bölgenin herhangi bir vilayetine yapılan yatırım tüm bölgeyi olumlu yönde etkilemektedir. Hal böyleyken meseleye bir şehir açısından bakmak Türkiye’yi üzmektir.” şeklinde konuştu.

BÖLGEYE BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Samsun-Sarp Demiryolunu kendilerinin de çok önemsediğinin altını çizen Dündar Ayyıldız, “Ama Sayın Karamehmetoğlu’nun Erzincan-Trabzon Demiryoluna karşı yaptığı bu talihsiz açıklamalarını doğru bulmuyoruz.” dedi. Açıklamalarını sürdüren Ayyıldız, “Bölgeye yapılacak tüm mega projelere yine bölge olarak sahip çıkmalıyız. Nasıl ki Trabzon olarak Rize’ye yapılan Havalimanı, Ovit Tüneli, Çevre Yolu gibi mega projelere sahip çıktıysak aynısını herkesten beklemekteyiz.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

RTSO Başkanı Karametmetoğlu: Aklın Yolu Bir. Demiryolu Güzergahı Samsun Sarp Olmalıdır