“Baba Reis” İstanbul’a Hazırlanıyor

“Baba Reis” İstanbul’a Hazırlanıyor
Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un anlatıldığı “Baba Reis” isimli oyunu, Üniversitelerarası İstanbul Tiyatro Festival Yarışması öncesinde üçüncü kez Rize'de sahnelendi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyeleri, Rize Sanat Merkezi ekibi tarafından tiyatro sahnesinde hayat bulan “Denizi kara, karayı para yapan” Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un anlatıldığı “Baba Reis” isimli oyunu, İstanbul turnesi öncesinde üçüncü kez sahnelendi.

Abdurrahman Aksu’nun kaleminden tiyatro sahnesine uyarlanan ve Yavuz Alaca tarafından yönetilerek yaklaşık 3 yılda 60 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan “Baba Reis” isimli müzikal oyun, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yaklaşık 600 kişi tarafından yine büyük bir ilgi ile izlendi.

baba-reis-tiyatro-oyunu-4.jpg

baba-reis-tiyatro-oyunu-3.jpg

BABA RESİ İSTANBUL'DA YARIŞMAYA KATILACAK

Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un İngiltere’den Türkiye’ye döndükten sonraki siyasete girişi, belediye başkanlığı süreci ve ölümünü unutulmaz replikler ve performanslarla izleyenlere aktaran müzikal oyun, yöre müziğini, yöre horonunu ve baleyi bir araya getirerek, Ekrem Orhon’un ismine yakışır bir çalışma olduğunu ispatlarken, oyun İstanbul’da Üniversiteler arası Tiyatro Festivali’nde yarışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı olarak 17 yıldır tiyatro eğitimi veren Gösteri Sanatları Merkezi tarafından organize edilen ve bu yıl 10.’su düzenlenen Üniversitelerarası İstanbul Tiyatro Festivali’nde Türkiye’nin dört bir yanından katılan 35 ekiple birlikte yarışacak olan Rize Sanat Merkezi ekibi, 15 Mayıs Salı günü yola çıkacak.

1 Mayıs’ta başlayan festivalde 16 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00’de DT Cevahir 2 Sahnesinde sahnelenecek olan “Baba Reis” oyunu ile sona erecek festivalin ödül töreni ise 19 Mayıs Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek.

baba-reis-tiyatro-oyunu-2.jpg

KALİTELİ İŞİN ALICISI ÇOK OLUR... BABA REİS'İN DE İZLEYENİ ÇOK OLDU

Konuyla ilgili bilgi veren Yönetmen Yavuz Alaca; “Öncelikle bir kez daha bizi yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ediyorum. Hayatımda en çok zorlandığım proje bu oldu. Ancak kaliteli işler yaparsanız her zaman müşterisi vardır. Biz bu oyunumuzla elimizden geldiğince kaliteli bir iş yapmaya çalıştık ve bunun sonucunu da salonu dolduran seyircilerimizden aldık. 16 Mayıs akşamı oyunumuzu 10. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nde İstanbul’daki hemşerilerimizin de beğenisine sunacağız. Festival 1 Mayıs’ta başladı. Yarışma ilk olarak amatör tiyatrolar yarışması olarak doğsa da sonra ismi üniversitelerarası tiyatro yarışması adını aldı. Yarışmanın amacı Türkiye’nin dört bir yanından gelen tiyatro ekipleriyle, sanatsal bir festival yaşatmanın yanı sıra, başarıyı hak eden ekipleri de ödüllendirmektir. Daha önce Keşanlı Ali Destanı isimli oyunumuzla bu yarışmadan ödülle dönmüştük. İnşallah bu yıl da aynı başarıyı göstereceğimize inanıyoruz. 60 Kişilik bir ekibimize verdikleri destekler için Valimize, Belediye Başkanımıza, Beyoğlu Belediye Başkanlığı`na, Sarıyer Belediye Başkanlığı`na, Rize Gençlik ve Spor Müdürümüze, Ekrem Orhon`un Kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu`na, sponsorlarımıza ve seyircilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

baba-reis-tiyatro-oyunu-1.jpg