Bakan Karaismailoğlu, Samsun-Sarp demir yolu projesinin yapılacağını duyurdu

Bakan Karaismailoğlu, Samsun-Sarp demir yolu projesinin yapılacağını duyurdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sarp demir yolu projesinin yapılacağını duyurdu.

AK Parti Trabzon milletvekili adayı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir otelde düzenlenen Trabzon Yüzyılı, Trabzon Vizyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 513 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp demir yolu projesi yapılacağını açıkladı.

Toplam 513 kilometre uzunluğundaki projeye değinen Bakan Karaismailoğlu, "Planlarımızı yaptık. Trabzon ulaşım ve lojistikle hızlanacak. Türkiye’de bir taraftan karayolu yatırımları devam ederken özellikle demiryolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik. Planlamalarımız içerisinde Trabzon bu yatırımların ortasındadır. Samsun-Sarp demiryolu bunun merkezi de Trabzon. Toplam 513 kilometre uzunluğunda. Trabzon-Sarp 70 dakika, Trabzon-Samsun sadece 2 saat, Trabzon-Ankara da hızlı trenle 4,5 saat olacaktır bu yatırım yapıldığı zaman. 26 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Ankara-Sivas demir yolu hattımızı açıyoruz. Ankara'dan Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile trene bineceğiz önce Kırıkkale, Yozgat ve Sivas mitinglerimizi yaparak bu büyük hizmeti vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu hat bittiğinde sadece Sivas ile kalmayacak. Sivas'tan Erzincan'a, Erzincan'dan Erzurum'a, Erzurum'dan Kars'a ve Nahçıvan'a. Nahçıvan üzerinden Bakü ve Çin'e kadar bu yol oluşacak." şeklinde konuştu.

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-4-001.jpg

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-5-001.jpg

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-2.jpg

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-1.jpg

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-3.jpg

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-8.jpg

ak-parti-trabzon-milletvekili-adaylarinin-trabzon-2028-vizyon-toplantisi-gerceklestirildi-7-001.jpg

Kaynak:AA / İHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
30 Yorum