Bakan Karaismailoğlu’ndan Samsun Sarp Demiryolu Açıklaması

Bakan Karaismailoğlu’ndan Samsun Sarp Demiryolu Açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu’da yaptığı açıklamada, “Samsun Sarp Demiryolu olarak komple bir şekilde çalışmaya başladık. İnşallah onu da birlikte çalışacağız. Buranın fizibilite etütleri devam ediyor.” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, burada bir gazetecinin Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'ne yönelik sorusu üzerine, bu projenin de bilgileri dahilinde olduğunu, buranın fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bundan sonraki süreçte demiryolu yatırımlarına da yatırımların artacağını ifade ederek, "Ülkemizde artık karayolu alt yapısı belirli bir aşamaya geldi. Zaten havayolu alt yapısı da tamamlandı. Bundan sonra bizim tek eksiğimiz demiryolu yatırımları. Bu demiryolu yatırımlarına verdiğimiz önemi de sürekli bahsediyoruz. Çünkü orada bir eksiğimiz var. İnşallah onu da önümüzdeki günlerde demiryolu yatırımlarını arttırarak, oradaki yük ve yolcu kapasitelerini arttırıp, orayı da vatandaşımızın hizmetine sunacağız. En büyük planlamalarımız orada. Tabii bu yatırımları yaparken, bunları Türkiye Lojistik Master planı çerçevesinde yapıyoruz. Burada fizibilite etütleri yapılıyor, yolcu talepleri yapılıyor. Onun sonucunda da bize hem bu yatırımların sıralaması, hem de yatırımların şekli ortaya çıkıyor. Şuanda Ankara Delice-Samsun projeleri devam ediyor. Peşinden Samsun-Ordu projemiz vardı, o da bilgimiz dahilinde. Bunu, Samsun Sarp Demiryolu olarak komple bir şekilde çalışmaya başladık. İnşallah onu da birlikte çalışacağız. Buranın fizibilite etütleri devam ediyor. Demiryolu yatırımları olması gereken yatırımlar ancak hem zaman hem de maliyet açısından büyük yük getiren projeler. Zamanı geldiğinde bu yatırımları bir bir vatandaşlarımıza kazandıracağız" ifadelerine yer verdi.

ulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ordu’da--(9).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ordu’da--(8).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ordu’da--(7).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ordu’da--(1).jpg