Bakan Mustafa Demir Uyardı

Bakan Mustafa Demir Uyardı
Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa DEMİR Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI’yı makamında ziyaret etti.

Rize’de yaşanan sel felaketi nedeniyle Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa DEMİR Rize’ye geldi.

Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI’yı makamında ziyaret eden DEMİR sel’de zarar gören yerler hakkında Başkan BAKIRCI’dan bilgi aldı. Ziyarete Rize Milletvekilleri B.Ali Bayramoğlu, Lütfi Çırakoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Çaykent Belediye Başkanı Mustafa Kazancı, Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri katıldı.

Rize’deki sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Bakan DEMİR; “ Bölgemiz aşırı yağış alan bir bölgedir. Böyle felaketleri en az zararla nasıl atlatabiliriz, ne şekil önlemler almalıyız. Özellikle su üzerindeki yapılaşmaya çok dikkat etmeliyiz. Sel felaketlerinde bireysellikten kurumsallığa herkes tedbirini en iyi şekilde aldığına inanıyor bizlerde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde sağlayacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan BAKIRCI Rize’nin coğrafik konumuna değinerek; “ Belediye sınırlarımız içinde bir hayli akarsuyumuz bulunmaktadır. Son zamanlarda yaşadığımız kötü hava koşulları nedeniyle meydana gelen heyelanlar şehri olumsuz yönde etkilemiştir. Olası aşırı yağışlarda daha kötü şeylerle karşılaşmaktan korkuyoruz. Bizlerde bunun bilincinde olarak derelerimiz üzerindeki çalışmalarımızı daha da arttırarak önlemler almaktayız” dedi.

7176

Ziyaret sonrası Bakan Demir misafir defterini yazarak imzaladı. Ayrıca Başkan Bakırcı tarafından Bakan Demir’e günün anısına Rize Bezi hediye edildi.