Bakan Yazıcı İle Bayramlaşma Kuyruğu

Bakan Yazıcı İle Bayramlaşma Kuyruğu
Rize’de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı bayramlaşma töreninde Bakan ile bayramlaşmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından kurulan çadırda toplu bayramlaşma gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı bayramlaşma programında bayramlaşmak isteyen binlerce kişi izdihama neden olurken, Bakan ile bayramlaşmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

hayati-yazici-bayramlasma-53.jpg

Bakan Yazıcı bayramlaşma sırasında çocuklara 10 ve 20 TL’lik bayram harçlığı dağıttı. Bayramlaşma yaklaşık 2 saat sürdü. Hayati Yazıcı daha sonra beraberindekiler ile çay içmek için Çaykur’un seyyar TIR’ına bindi. Burada Yazıcı’ya soğuk çay ikram edilince, “Çayın pabucunu hiçbir şey dama atamaz. Bize çay getirin” diyerek sıcak çay istedi.

hayati-yazici-bayramlasma-toreni.jpg

Bakan Yazıcı burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm Rizelilerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Gönderdiğim bayram mesajlarında tek cümle kullandım. Kurban Bayramınız mübarek olsun dedim. Bu mübarek sözü çok önemli. Mübarek bereket anlamında Arapça kökenli bir kelime. Bereketin içerisinde her şey vardır. Bereket pozitif bir kavram. Onun için bu bilinç ile bu sözcüğü seçtim. Bir kez daha Kurban Bayramı’nın herkes için mübarek olmasını diliyorum” dedi.

Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen EUROCHAMBRES Ekonomik Forumu'na katıldıktan sonra Rize'ye geldiğini belirtti.

hayati-yazici-bayramlasma-54.jpg

Bayramların birlik ve bütünlüğün sağlanması için önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bayramların huzurun artmasına, barış ortamının güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bayramlar her zaman muhasebe yapmak açısından önemlidir. Bulan var, bulmayan var, aç açık olan var. Dünyayı inceledeğimiz, yoksulluk durumlarına baktığımızda özellikle kurban bayramının ne denli etkili olduğu, inancımızın güçlü yanlarından birini oluşturduğunu daha iyi idrak ediyoruz. Bu nedenle 2013 yılında ekmekte israfın önlenmesi konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. İnşallah butün bu çalışmalar insanımızın mutluluğu ve huzurunun artmasına vesile olur" dedi.

hayati-yazici-bayramlasma-55.jpg

hayati-yazici-bayramlasma-56.jpg

hayati-yazici-bayramlasma-toreni-1.jpg