Bakan Yazıcı İncelemelerde Bulundu

Bakan Yazıcı İncelemelerde Bulundu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ovit Tüneli'nin Türkiye'nin gerçekten çok prestijli projelerinden bir tanesi olacağını söyledi.

Bakan Yazıcı, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla toplu açılış töreninin yapılacağı Rize Valiliği önündeki alan ile açılışı gerçekleştirilecek ünitelerden biri olan Rize Devlet Hastanesi bahçesinde incelemelerde bulundu. Ardından Valiliğe geçerek Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan bilgi alan Bakan Yazıcı, daha sonra Atatürk Caddesi'ndeki bir kuyumcunun açılışını yaptı.

ss.20120511143154.jpg

Yarın AK Parti İl Kongresi'nin yapılacağı Rize Yenişehir Stadı'nda da incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez bir kongreyi statta yapacaklarını belirterek, ''Daha önceki kongrelerimizde henüz bu stat tamamlanmamıştı. Kapalı spor salonu küçük olunca statta yapmaya karar verdik. Her şeyi en ince detayına kadar değerlendiriyoruz. İnşallah yarın burada coşkulu bir kongre icra edeceğiz. Ertesi gün de bu statta Çaykur Rizespor'un, galip gelmesi halinde şampiyonluk sonucunu doğuracak Akhisar Belediyespor ile önemli bir maçı var. Hemşehrilerimizin hem kongrede hem de şampiyonluk maçında burada olacaklarına, duyarlı davranacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.

devlet.jpg

Başbakan Erdoğan'ın uzun zamandır Rize'ye gelemediğini, 2 önemli operasyon geçirdiğini ifade eden Bakan Yazıcı, ''Kongre, açılışlar ve Ovit Tüneli'nin temelini atmak için burada olacaklar. Yarın burada kongreyi icra ettikten sonra valilik önünde saat 15.30'da irili ufaklı, toplam maliyetinin 500 milyon liraya ulaştığı üniteleri resmi olarak hizmete açacak'' dedi.

Ardından pazar günü saat 11.00'de Ovit Tüneli'nin temelinin atılacağını anımsatan Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

''Son derece önemli, Türkiye'nin en önemli projelerinden bir tanesi. Başbakanımız bilindiği gibi temel atma törenlerine genellikle katılmıyor. Hizmet ünitelerinin bitmesinden sonra açılış törenlerine katılıyor. Ama Ovit Tüneli'nin bir ayrıcalığı var, ta Osmanlı döneminden bu yana konuşuluyor. Biz bu konuda söz ederken '40 yıldır Rizeli'nin konuştuğu' diye ifade ediyoruz ama geriye dönüp baktığımızda Osmanlı'dan bu yana konuşulduğunu görüyoruz. Ama hiç kimse icra etme noktasına gelmemiş. Geçen yıl mayıs ayında Rize'de yapılan mitingde, Başbakanımız ilk defa 'Ovit Tüneli'ni yapacağız' açıklamasını yaptıktan bir yıl sonra ihalesi bitti, ayın 13'ünde, pazar günü temelini atacağız.''

Bakan Yazıcı, Ovit tünelinin Türkiye'nin gerçekten çok prestijli projelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, ''Dünyanın en uzun tünelleri arasında yer alıyor. 14.5 kilometre gidiş geliş çift tüplü olacak. Bağlantı yollarıyla birlikte bu hizmet ünitesini gerçekleştirdiğimizde ticari olarak da bölgenin önemli potansiyel güce eriştiğini hep birlikte göreceğiz. Karadeniz sahili, çevre iller, hatta çevre ülkeler bu tünel üzerinden doğudan, güneydoğudan, oradan da Ortadoğu'ya bağlanacak. İpekyolu üzerindeki ülkelerin ticaret faaliyetlerini önemsiyoruz. O bağlantıları da sağlayan bir yol olacak'' diye konuştu.

Tünelin tamamlanmasıyla Rize'deki limanın da öneminin artacağına dikkati çeken Bakan Yazıcı, ''Dolayısıyla liman hizmetlerini gerçekleştirecek olan altyapının da buna hazır hale getirilerek destekleyecek şekilde genişletilmesi ihtiyacı doğacak. İnşallah onu da yapacağız'' dedi.