Bakan Yazıcı'dan Bayram Mesajı

Bakan Yazıcı'dan Bayram Mesajı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yazıcı, mesajında şunları kaydetti:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Kurban Bayramı’nda artan talep doğrultusunda halkımızın sağlığı için tüm gümrük kapılarında sıkı denetimler ile ülkemize kaçak ya da hijyen koşullarını taşımayan canlı hayvan ve kırmızı et girişlerini önlemek üzere gerekli tüm tedbirleri aldık" dedi.

Yazıcı, milletçe muhabbetle kucaklaşılan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, "Kurban Bayramı, gerek muhteviyatı, gerekse manevi anlamı hasebiyle büyük önem arz etmektedir. En zor günlerimizde dayanışma içinde birbirine yardımcı olmayı görev olarak bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem olarak kabul eden bir toplumuz. Millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu bayram günlerinde dayanışmanın, bir olmanın, birlik olmanın coşkusunu bayram sevinciyle birleştireceğimize tüm kalbimle inanıyorum" dedi.

Türkiye olarak içinden geçilmekte olunan sürecin dayanışma ve hoşgörü ile aşılacağının bilincinde olarak tüm halktan aynı hassasiyeti beklediklerini ifade eden Yazıcı, ilerleyen günlerde Demokratikleşme Paketi çerçevesinde yapılan düzenlemelerin milletin birlik ve bütünlüğünün pekişmesine katkıda bulunacağına ve daha demokratik bir ülkede, her günün bayram gibi yaşanacağını kaydetti.

"KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE BAŞLATTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR BAYRAM BOYUNCA DA SÜRECEK"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Kurban Bayramı öncesinde başlatılan çalışmaların bayram boyunca da sürdürüleceğini belirten Yazıcı, mesajında şunları kaydetti:"Kurban Bayramı’nda artan talep doğrultusunda halkımızın sağlığı için tüm gümrük kapılarında sıkı denetimler ile ülkemize kaçak ya da hijyen koşullarını taşımayan canlı hayvan ve kırmızı et girişlerini önlemek üzere gerekli tüm tedbirleri aldık. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle gümrük işlemlerinin aksamadan ve hızlı biçimde yürütülmesi için hudut kapılarımızda gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu vesileyle bayramda fedakarca ve üstün gayretle çalışmaya devam eden personelimize çok teşekkür ediyorum. Toplumsal hoşgörünün ve dayanışmanın güçlendiği, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da sağlamlaştığı nice bayramlara milletçe birlik ve huzur içinde kavuşmayı Cenab-ı Mevla’dan diliyorum. Bu mübarek bayramın kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirmesini, yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyor; milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum."