Bakan Yazıcı'dan Saldırıya Kınama

Bakan Yazıcı'dan Saldırıya Kınama
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’e yapılan saldırının haddi aşarak gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu ifade ederek saldırıyı kınadı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize ziyareti kapsamında Çayeli Belediyesini ziyaret ederek Başkan Dr. Atilla Esmen'i ve meclis üyelerini seçilmiş oldukları görevlerinden ötürü kutladı ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Bakan Yazıcı, ayrıca, geçtiğimiz günlerde belediye personeli tarafından Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen'e yapılan saldırıyı kınadı.

hayati-yazici-cayelinde-1.jpg

Bakan Yazıcı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada;  “Seçimden sonra zaten ilçelerimizi dolaşmıştık. Makamlara çıkmamıştık. Bu gün ilk defa belediye olarak buraya geldim. Bütün seçilmiş arkadaşlara hayırlı olsun ve başarılar diliyorum. Belediye hizmetleri, belediye görevi gerçekten beldenin kalkınması dirlik ve düzeni bakımından son derece önemli, hizmet edilecek önemli görev yerleri görev alanlarıdır. Arkadaşlarımız ile birlikte kolektif anlayışla paylaşımcı bir ruhla katılımcılığı gerçekleştirerek inşallah hizmetleri sıraya koymak sureti ile sürdüreceğiz. Yerelin başaramayacağı ihtiyaç duyulan hizmetleri merkezi hükümet olarak gene imkanları ölçüsünde takviye edeceğiz, destekleyeceğiz. Bu anlamda da burada yürüyen  bir çok proje var.“ dedi.

hayati-yazici-cayelinde-4.jpg

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen'e yapılan saldırı hakkında da görüşlerini açıklayan Bakan Yazıcı; “Burada seçimden sonra yaşanmış olan bir olay dolayısıyla üzüntümü belirtmek istiyorum. Türkiye'nin hiç bir yerinde olmaması gereken hele hele Rize'de hiç olmaması gerekir. Hiç bir arkadaşımızın saygısızca hukuk kurallarını hiçe sayarak kaba güçle her ne ise amacı bu davranışı sergilemesini  şiddetle kınıyorum. Bunlara hiç bir zaman toleransla bakmayız. Temennim o ki  haddi aşarak gerçekleştirilen bu eyleme bir daha hiç bir hemşerimiz hiç bir kardeşimiz tevessül etmez.

Hiç kimse hukuktan daha güçlü değildir. Hiç kimse kamu vicdanının önünde olamaz. Dolayısıyla insanlar hak ve hukukların ihlal edildiği iddiasında iseler bu arayacak mekanizmalar  hukuk devletinde vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. İlk oldu ama son olmasını diliyorum. Elbette ki o arkadaşa yaptığı eylemden mütenasip gerekli idari prosedür uygulanır. Burada onun içselleştirilmesi gerekir. Veya onun özendirenler varsa teşvik edenler varsa onlarda bundan ders alırlar diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

hayati-yazici-cayelinde-2.jpg

hayati-yazici-cayelinde-3.jpg