Bakan Yazıcı'dan Taziye Mesajı

Bakan Yazıcı'dan Taziye Mesajı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Soma'daki maden faciasından dolayı taziye mesajı yaymladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yayımladığı taziye mesajda şunları kaydetti: Dün Manisa Soma’da meydana gelen elim kazada çok sayıda madencimizin hayatını kaybetmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz. Böyle acıların tarifi imkânsızdır. Millet olarak Soma’daki ailelerin acısını kendi evimizdeymiş gibi hissediyoruz. Haberi aldığımızdan bu yana umutla ve hüzünle süren bekleyişimiz devam ediyor, milletçe gözümüz kulağımız, kalbimiz Soma’da."

Devletimiz, başta Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarının en üst düzey temsilcileriyle olay yerindedir. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek kendi hayatları pahasına arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, sivil toplum kuruluşları, resmi ya da sivil tüm makamlar gayretle işçilerimize ulaşmaya çalışmaktadır. Tüm halkımız tek yürek olmuş madende mahsur kalan madencilerimiz için dua etmektedir, tek temennimiz mahsur kalan madencilerimizin sağ salim kurtulmalarıdır.

Madencilik en zor mesleklerden biridir. Burada çalışan kardeşlerimiz ailelerine ekmek götürürken ülkemize de önemli bir hizmet gerçekleştiriyorlar. Onların işlerinin zorluğunu her zaman biliyor ve takdir ediyoruz.

Yerin metrelerce altında gün ışığı görmeden çalışan işçilerimizin yakınları bundan böyle bizim de ailemizdir. Onların yanında olmak, maddi manevi destek vermek boynumuzun borcudur. Ailelerin yüreklerini yakan acıyı silemesek de yalnız olmadıklarını hissettirecek, işçilerimizin bize bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağız.

Tüm vatandaşlarımızın derin kardeşlik bağları ve dayanışma ruhuyla seferber olduğu bu emsalsiz acının sıkıntılarını inşallah birlik ve beraberlik içinde aşacak, yaralarımızı bu ruhla saracağız. Ülke genelinde ilan edilen 3 günlük milli yas ile hakkın rahmetine kavuşan ya da yaralı kurtulan kardeşlerimizin yakınlarının acılarını paylaşıyor, hüzünlerine ortak oluyoruz.

Bu tür olayların bir daha hiç yaşanmaması temennisiyle kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralı madenci kardeşlerimize acil şifalar ve sabır diliyorum.