Bakan'a Rize'de Kabak Bedava ! VİDEO İZLE

Bakan'a Rize'de Kabak Bedava ! VİDEO İZLE
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de kabak satın aldığı Emine Şimşek adlı kadına satın aldığı kabağın parasını ödeyemedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize’nin Fındıklı ilçesinde girdiği halk pazarından bal kabağı satan kadının jesti ile karşılaştı. Satın aldığı bal kabağının parasını yaşlı kadının almaması üzerine beraberindeki Rize milletvekilleri yaşlı kadının tezgahındaki tüm ürünleri satın aldı.

Gürcistan'ın Batum kentine sabah saatlerinde havayolu ile gelen Bakan Hayati Yazıcı, buradan karayolu ile geldiği Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. İncelemeleri sonrasında Rize’nin Fındıklı ilçesinde Hasan Kartal isimli iş adamı tarafından yaptırılan Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış törenine katılan Bakan Hayati Yazıcı, hükümetlerinin eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Bakan Hayati Yazıcı “Hükümetimiz yönetim sorumluluğunu üstlendiği günden bu yana bir taraftan 81 ilde üniversite açtık, bir taraftan ülkenin her yanında eğitim sorunlarını giderme bağlamında derslik sayılarını arttırdık. Bir yandan ekonomik zorluklar içerisindeki insanlarımızın barınacakları modern yurtlar oluşturduk. Bir yandan da yüksek öğrenim gören öğrencilerimizin günlük yaşantılarını sürdürebilmeleri için burs imkanlarını arttırdık. Böyle bir yürüyüşümüz var. Milletin sahipliğini yaptığı hazineye baktığınızda bunun planlaması yapılırken milletin kaynağını en fazla ayırdığımız alanların başında eğitim hizmetleri geliyor” dedi.
Yazıcı daha sonra hayır sever iş adamı Hasan Kartal’a teşekkür plaketi takdim etti. Bakan plaketi takdim ederken, “Yardımlarınızın devamını bekliyoruz. Ara sıra buraya uğra. Eksik aksak varsa onları tespit et onları da gider” diyerek nasihatte bulundu.

hayati-yazici-rizede-(3).jpg

"KABAĞIN PARASINI ALMADIM AMA ÇAYA YÜKSEK FİYAT VERİN"

Açılış törenini ardından halk pazarını gezen Bakan Hayati Yazıcı, pazardaki satıcılar ve müşteriler ile sohbet etti. Satıcıların ikram ettiği küme ve cevizlerden yiyen Bakan Yazıcı, eline aldığı bir ceviz kıracağı ile ceviz kırmaya çalışırken bir cevizi elinden kaçırdı. İkinci cevizi ise kırmayı başararak yedi. Bakan Hayati Yazıcı, Emine Şimşek isimli yaşlı bir satıcının sattığı kabağı eline alarak “Bu nerenin kabağı” diye sordu. Kabağı almak istediğini belirten Yazıcı yaşlı kadına kabak karşılığında 100 TL vermek istedi. Ancak Şimşek parayı kabul etmeyerek, “Sana bedava. Bunu kendi bahçemde yetiştirdim. Senin bir ablanım. Sana hediyem olsun” dedi. Bakan Hayati Yazıcı, tüm ısrarına rağmen aldığı kabağın parasını ödeyemedi. Bunun üzerine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Şimşek’in sattığı tüm ürünleri satın alarak, “Bugün çok üşüdün. Şimdi tezgahını kapatarak evine dönebilirsin” dedi. Şimşek bunun üzerine, “Sizden bir isteğim var. Kabaktan para almadım ama çaya biraz daha fazla ücret verin” demesi gülüşmelere neden oldu.

hayati-yazici-rizede-(5).jpg

Bakan Hayati Yazıcı ve beraberindekiler halk pazarını gezdikten sonra Fındıklı Halk Eğitim Merkezi’nde organize edilen sezon sonu sergisinin açılış törenine katıldılar. Bakan Hayati Yazıcı, burada tulum ve horon ile karşılandı. Bir süre horonu izleyen Bakan Yazıcı daha sonra halkaya dahil olarak horon oynadı. Horunun ardından serginin açılışını gerçekleştiren Bakan Hayati Yazıcı sergiyi gezdi.

hayati-yazici-rizede-(1).jpg

hayati-yazici-rizede-(2).jpg

hayati-yazici-rizede-(4).jpg

hayati-yazici-rizede-(6).jpg

hayati-yazici-rizede-(7).jpg

hayati-yazici-rizede-(8).jpg