Bakandan müjde! Teşvik yasasının süresi uzatılacak

Bakandan müjde! Teşvik yasasının süresi uzatılacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "5084 sayılı Teşvik Yasası'nın süresini yine uzatacağız. Hem dördüncü bölge teşviki devam edecek hem de ...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Global Kobiler Platformu toplantısı için gittiği Erzincan'da, 2009 yılı sonunda 1 yıllık süre uzatımı sona eren 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın süresinin yeniden uzatılacağının müjdesini verdi.

Bakan Yıldırım, “5084 sayılı Teşvik Yasası'nın süresini yine uzatacağız. Hem dördüncü bölge teşviki devam edecek hem de 5084 sayılı teşvikin Türkiye çapında uygulaması tekrar uzayacak. Böylece istiyoruz ki, bu milletin güç bela bin bir zorluk içerisinde derleyip topladığı vergiler, oluşturduğu katma değerler, buralara hizmet olarak dönsün. Bugün 10 vilayet 71 ili finanse ediyor. Sübvanse ediyor. Bu normal. Bu bir müddet daha devam edecek. Yani ürettiği tükettiğinin üzerinde diğer vilayetlerden yatırım alarak bu illerde üretim artacak, kalkınma süreçlerini tamamen tamamlayacaklar. Onlara borçlarını bilahare ödeyecekler. Bu iş böyle” dedi.