Bakanlar 1 Kişinin Hayatını Kaybettiği 2 Kişinin Kayıp Olduğu Muradiye'de İncelemede

Bakanlar 1 Kişinin Hayatını Kaybettiği 2 Kişinin Kayıp Olduğu Muradiye'de İncelemede
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Rize'nin Muradiye Beldesi’nde meydana gelen sel ve heyelana ilişkin incelemelerde bulundu.

Rize’de etkili olan şiddetli yağış sonucu Merkeze bağlı Muradiye beldesinde 3 katlı bir ev yıkıldı.

Şiddetli sağanak yağış nedeniyle heyelan sonucu yıkılan 3 katlı evin altında kalan 3 kişiden 1’i olan Hacere Mert enkaz altından cansız olarak çıkartıldı. Eşi Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan’ı ise arama çalışmaları AFAD, İDAK, AKUT ve JÖAK ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Kentte yaşanan afet nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, gece saatlerinde Rize’ye gelerek incelemelerde bulundu.

AFAD İl Müdürlüğünde yapılan toplantının ardından 1 kişinin kayıp olduğu Güneysu ilçesindeki afet bölgesinde incelemelerde bulunan heyet ardından 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kayıp olduğu merkeze bağlı Muradiye Beldesine giderek burada incelemelerde bulundu.

3-bakan-muradiyede-incelemede.jpg

rizze-032.jpg