Bakırcı Avm'ye Noktayı Koydu

Bakırcı Avm'ye Noktayı Koydu
Uzun süredir Rize Gündemini meşgul eden AVM tartışmalarına Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Son Noktayı Koydu.

Rize Yatırım A.Ş. tarafından Eski Atatürk stadyumunun yerine yapılması planlanan Alış Veriş Merkezi ile ilgili yer tartışmaları uzun süre Rize gündemini meşgul etmişti. Tartışmalara Belediye Başkanı noktayı koydu.

Rize Belediye başkanı Halil Bakırcı Rize Alışveriş Merkezi yerini tartışan ve tartışmaya açanlar, geciktirmek veya kalitesiz bir Avm yapılmasından başka bir işe yaramayacağını söyledi.

Ticaret Odası ve MÜSİAD Başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu esnafın zarar görmemesi için AVM’nin Engindere Mahallesi veya Derepazarı ilçesi gibi şehrin dışına yapılması gerektiği konusunda fikir beyan ederken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı AVM’nin daha önce planlandığı gibi eski stadyumun yerinde olması gerektiğini ısrarla söylemiş ve bir çok kesimden de dolaylı olarak tepki almıştı.

rize-avm.jpg

Yer meselesinin gündeme geldiğini Rize'de yer olmadığını ve Serbest bölgenin Çaykur'a ait olduğunu ve ordan nasıl ve kimin nasıl alacağını ve bu işlemin zor olacağını belirten Bakırcı, Serbest Bölgenin altında Radyasyonlu çay olduğunu ve gayrimenkul sahibi insanların bulunduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalarda stadyum yerinin AVM yapılması için daha uygun olduğunu ve siyasi otoritenin Başbakanımız dahil olduğu bir ortamda verdiği karara baktığını söyledi. o Kararı tartışmam. Tartışacak olanlara da saygı duyacağını şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Avm Rize Merkez'de Olmamalı

Rize Avm'de Yer Tartışması

Başkan Bakırcı Yalnız Kaldı

Bakırcı'dan Avm Açıklaması

Karal'dan Rizeli İşadamlarına AVM Baskısı!