Bakırcı Bu Fotoğrafları Görsün!

Bakırcı Bu Fotoğrafları Görsün!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kurban Bayramının 1. Günü incelediği belediyeye ait bu 3 fotoğrafı görmese de olur ancak diğer 3 fotoğrafı görmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz…

Kurban Bayramının ilk günü Rize’de iki farklı yerde çekilmiş 6 fotoğraf Kurban kesimini kimin daha sağlıklı ve adabına uygun yaptığını gözler önüne serdi. İlk 3 fotoğrafa ait yer, Rize Belediyesi’nin kurban kesim yeri, diğer 3 fotoğraf ise Kale Kuran Kursunun kesim yeri…

Rize Belediyesi’nin kesim yerine ait ilk fotoğraftaki manzara şu: Kurbanlar, kafası kesilmiş olarak gelişi güzel bir şekilde yerlerde yatıyor. Ortalık kan gölüne dönmüş, kanın akabileceği doğru düzgün bir tahliye sistemi yok. Hayvanlar yerde, adeta kendi kanları içinde boğularak öldürülüyor. Kesim sırasını bekleyen hayvanlar, hemen yan tarafta böğüre böğüre sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

belediye-1.jpg

İkinci fotoğrafta, kurban sahibi, hayvan kendi kanında boğulup mundar olmasın diye olacak, yardım isteyip, hayvanı kanın üzerinden temiz bir alana doğru çekiyor.

belediye-2.jpg

Üçüncü fotoğrafta ise, kan gölünün içinde eline fırçayı almış bir çocuk, en azından yürüyebileceği bir alan açmaya çalışıyor…

belediye-3.jpg

İlk üç fotoğraf, Rize Belediyesinin İslampaşa’da vatandaşlara hizmet adı altında oluşturduğu kurban kesim yeri. Burada kesilen kurban başına vatandaştan 180 TL alınmış, 80 TL’sini Belediye karşılamış. Koskoca Belediye’nin vatandaşa kurban kesim yeri diye sunduğu ortam tam bir rezalet.

BELEDİYE ÖRNEK ALMALI

Burası ise Belediyeye ders verecek nitelikte olan Kale Kuran Kursu’nun kurban kesim yeri…

kurs-1.jpg

Tertemiz, pırıl pırıl bir ortam, zincir sistemi kurulmuş, hayvanlar sırayla kesim yerine alınıyor. Kesilen hayvanın kanı, oradaki kanaldan tahliye ediliyor. Ortalıkta kan gözükmediği gibi koku dahi neredeyse hiç yok. Kurban sahiplerine kesime yakın haber veriliyor, kesim sonrası, zincir-palet sistemi ile parçalanarak paketleniyor ve kurban sahibine teslim ediliyor.

kurs-2.jpg

Tertemiz ve sağlıklı bir ortamda kesilen kurbanlar, sahiplerine teslim ediliyor. Kurs, Belediyenin yapamadığı hizmeti vatandaşlara veriyor. Bütün bu işler için talep edilen ücret ise sadece 50 TL.
180 TL’ye ilk üç fotoğrafa ortak olanların yanı sıra, 50 TL’ye ikinci üç fotoğrafa ortak olanlar halinden memnun…

kurs-3.jpg

Haber: Deniz Varlı