Bakırcı’dan Bekaroğlu’na “Ayetli” Cevap

Bakırcı’dan Bekaroğlu’na “Ayetli” Cevap
Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’na ayetle cevap verdi.

Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu arasındaki söz düellosunda Bakırcı, Bekaroğlu’na İsra suresinin 84. ayetiyle cevap verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Kaçkar TV’de katıldığı canlı yayında Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın mal varlığıyla ilgili “Rize’ye bir zabıta bilmem ne olarak gelip 2 dönem belediye başkanlığı yapan kişi şu anda Rize’nin en büyük yap sat müteahhiti midir değil midir? Nerden buldu bunları? İki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra o ilin en büyük müteahhidi olur musunuz kardeşim. Kaç tane bina yapıyor şu anda? Bilmiyor mu bu Rizeli yani. Ben mi söyleyeceğim bunu. Ahan da söylüyorum. Ben niye metal yorgunu olayım ya. Metal yorgunluğu onlar. İnşaat yorgunu, beton yorgunu ne aklına geliyorsa hepsi onlar.” Şekline konuşması üzerine Bakırcı, Bekaroğlu’na verdiği cevapta 40 yıllık vergi mükellefi olduğunu belirterek Bekaroğlu’nun iyi bir psikoloğa gözükmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Bakırcı’nın bu cevabına ise Bekaroğlu’nun karşı cevabı gecikmemişti ve Bekaroğlu iddialarını sürdürmeye devam edeceğini ifade ederek  "Psikoloğa görünmemi istemiş. Olur görünürüm. Ancak bu başlangıç Bakırcı’nın suçunu örtme refleksi olduğunu ifade edeyim. Bilindiği gibi ben psikiyatri uzmanıyım. Mesleğimi siyasete alet etmem ama Bakırcı’nın beni deli ilan etmesinden sonra şu iki cümleyi etme hakkım doğdu. Suçlular hep böyle yaparlar; dikkatler kendilerine yönelmesin diye, başkaları hakkında saçma ithamlarda bulunurlar. Yanlış anlaşılmasın; ben “Asıl akıl hastası Bakırcı’dır” demiyorum. Bakırcı deli filan değil, bildiğimiz kurnaz, şark kurnazlığı yapıyor, güya benim suçlamalarımı önemsizleştiriyor." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Bekaroğlu’nun son açıklamasına Bakırcı’nın ne karşılık vereceği merak edilirken; Bakırcı, sosyal medya hesabından isim belirtmeden Bekaroğlu’na “Böyle kimselerin bozuk sözlerine üzülmeyiniz” notuyla göndermede bulundu ve İsra suresinin De ki: “Herkes kendi şekline (hüviyetine, karakterine) göre amel eder.”  Ayetini paylaştı.

Bakırcı’nın ayrıca “Cumâmız Mübarek ve Bereketli Olsun” notunu düştüğü paylaşımı çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

İşte Bakırcı’nın o paylaşımı:

bakirci’dan-bekaroglu’na-“ayetli”-cevap-001.jpg