Bakırcı'dan Çile Çekmeye Son!

Bakırcı'dan Çile Çekmeye Son!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de yıllardır çekilen çileye son veriyor.

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Pehlivantaşı Mahallesi sakinleri artık çekmiş oldukları çileye Rize Belediyesi tarafından yapılan portatif köprüyle son veriyor.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın seçimlerde ziyaret etmiş olduğu Pehlivantaşı Mahallesi sakinleri, mahallelerine gelen Başkan Bakırcı'ya sorunlarını dile getirdiler. Özellikle kadınların dile getirdikleri köprü istiyoruz sorununa kulak veren başkan Bakırcı sorunu masaya yatırdı.

1.20110812141106..jpg

Dere kenarında bulunan çay alım yerlerine metrelerce uzaklıktan sırtına almış oldukları çayları taşımak zorunda kalan Pehlivantaşı Mahallesi kadınları çaylarını derenin karşı tarafında bulunan çay alım yerine eski ahşap köprüden geçirmek zorunda kalıyorlardı. Araba yolu olmasına rağmen köprü olmaması nedeniyle dereyi karşıya yaya bir şekilde geçmek zorunda kalan mahalle sakinleri sıkıntılarını seçimlerde mahallelerine gelen Başkan Bakırcı’ya ilettiler.

Sorunlarını dinleyen Bakırcı söz konusu yeri inceleyerek eski ahşap köprünün bulunduğu yere yeniden portatif bir köprü inşa edilmesine karar verdi. Yapımına başlanan köprüyle artık vatandaşlar çaylarını araçlarıyla çay alım yerlerine götürebilecek.

2.20110812141056..jpg

Köprüyü yerinde inceleyen Başkan Bakırcı; “Pehlivantaşı Mahallemizin Sunduk mevkii çok dik eğimli bir arazi yapısına sahip. Seçim çalışmaları için buraya geldiğimde mahalledeki kadınlarımız sorunlarını bizimle paylaştı. Derenin karşı tarafında bulunan çay bahçelerinden toplanan ürün dereyi karşıya geçerek çay alım yerlerine ulaşması gerekiyor. Kadınlarımız çaylarını bu dereden karşıya geçirmek için eski bir ahşap köprüden karşıya geçirmek zorunda kalıyorlardı. Seçimde buraya geldiğimde benden bu işe bir çözüm üretmemi istemiştiler. Bizde ne yapabileceğimizi düşündük ve ortaya böyle bir çalışma çıktı. Yapmış olduğumuz bu portatif köprü sayesinde artık vatandaşlarımız çaylarını sırtlarında değil araçlarıyla daha rahat bir şekilde dereden karşıya geçirecekler. Bu yapılan köprümüzden ağır tonajlı araçlarımız geçebilir. Önümüzdeki çay sezonuna hizmete geçmiş olacak köprümüzle mahalle sakinlerimizin sorununu önemli derecede çözmüş olacağımızı düşünüyorum” dedi.

3.20110812141003..jpg