Balcı İlk Albümünü Çıkardı

Balcı İlk Albümünü Çıkardı
Rizeli şarkıcı Selçuk Balcı, ilk albümünü çıkardı.

Balcı, yaptığı açıklamada, daha önce albüm çıkartmadığını belirterek, hayranlarına televizyon programlarıyla ulaştığını belirtti.

Yaptığı stüdyo çalışmasının ardından Karadeniz kemençesini İrlanda gaydası ile harmanlayıp hazırladığı şarkıların bulunduğu ve "Patika" adını verdiği ilk albümünü çıkarttığını ifade eden Balcı, "Bana albüm adının neden 'Patika' olduğunu soruyorlar. Patika'yı bir yolun başlangıcı olarak görüyorum. Çünkü bugüne kadar yaptığımız çalışmalar bir yana, albüm süreci bir yana. Çok engeller çıkabiliyor karşınıza. Birçok zorluğu kendi imkanlarınızla atlatabiliyorsunuz. Başlangıç küçük ve dar yollardan geçiyor belki ama taşıdığınız umutlar büyük olabiliyor. Beni de umutlarıma taşıyan yolun ismi Patika olsun istedim" dedi.

Yaklaşık bir yıldır albümü ile ilgilendiğini anlatan Balcı, "Albümümde İhsan Eş, Paul Dwyer, Kemal Sahir Gürel ve ilhan Yabantaş gibi işin ehli kişilerle çalıştık. Kemençenin farklı enstrümanlarla harmanlandığı, anonim ve müzisyen arkadaşlarıma ait eserlerin de yer aldığı, müzikal zenginliği içerisinde barındıran bir albüm olduğunu düşünüyorum. 'Yayla yolundan aştım' adlı eserin kaydında İrlanda gaydası kullandık" diye konuştu.

Selçuk Balcı, ikinci albümü için en az 2 yıl bekleyeceğini kaydederek, şunları söyledi:

"İlk albüme olan ilgi oldukça iyi. Bazı dinleyenlerimizin kulağı amatör kayıtlara alıştığı için albümü ilk dinlediklerinde yabancılık çektiler. Bu durumu göz önüne alarak bundan sonra yapacağımız tüm çalışmalarımızı albüme saklayacağız. Aklımdan geçen bir çok proje var. Bunları tek albümde toparlamak mümkün değil. Tüm bunların hepsini gerçekleştirmek istiyorum, ama bu tür değerleri erken tüketmek istemiyorum. Zamana yayarak rengarenk çalışmalar oluşturmak istiyorum. "