Balıklar cesede zarar veriyor

Balıklar cesede zarar veriyor
Fahri Aydın'ın Cesedi bir haftadır çıkarılamadı. Dün gece ise 1,5 saat su altında kalan dalgıç Riza Birkan rahatsızlık geçirdi.

Pazar gecesi Torul Baraj Gölü'ne düştüğü belirlenen AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu üyesi işadamı Fahri Aydın'a hala daha ulaşılamadı. Çıkartma çalışmaları sırasında ip kopması sonucu göl zeminine inen araç bulunamadı. Dün gece 1-5 saate yakın su altında kalan dalgıç Rıza Birkan da rahatsızlık geçirdi.

Akşam saatlerinde dalış yapan ve 1.5 saate yakın su altında kalan dalgıçlardan Rıza Birkan ile Fatih Şen zemini taramalarına rağmen aracı bulamadı. Dalış sonrasında dalgıçlardan Rıza Birkan ısı farkından kaynaklanan ve halk arasında ‘Kurdeşen' olarak bilinen urtiker rahatsızlığı geçirdi. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde birkaç saat oksijen tedavisi gören Birkan daha sonra taburcu edildi.

Bugün olay yerindeki dalgıçlar, balıkların işadamının cesedine zarar vermeye başladığını söyledi.

Araç baraj gölüne düştükten sonra işadamını gölden çıkartmak için büyük bir çalışma başladı. Sivil savunma ekiplerinin yanı sıra, Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar ve Ankara'dan helikopterle olay yerine getirilen 5 Kişilik AKUT ekibi arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Yapılan arama sonucunda kazanın üçüncü günü aracın baraj içinde düştüğü yer tespit edildi. 4. gün araçta sıkışan işadamının cesedinin çıkarılmasının mümkün olmadığı için otomobille birlikte çıkarılmasına karar verildi. Önceki gün balonlarla sıkıştığı yerden kurtarılmaya çalışılan otomobile takılan bağlantı halatı kopunca, otomobil baraj suları içinde kayboldu. 2 gündür arama çalışmalarının devam ettiği baraj gölünde dalgıçlar otomobilin yerini tespit etmeye çalışıyor.

Baraj derinliğinin zaman zaman 75 metreye kadar çıkmasının dalgıçların işini zorlaştırdığı ve göldeki balıkların işadamı Aydın'ın cesedine zarar vermeye başladığı bildirildi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/kayip-ak-partili-isadaminin-cesedi-bugun-de-cikartilamadi-7728.htm

https://www.olay53.com/haber/isadaminin-cesedi-cikarilamiyor-7674.htm

https://www.olay53.com/haber/isadaminin-cesedi-bulundu-7634.htm

https://www.olay53.com/haber/kayip-is-adami-40-metre-derinlikte-de-bulunamadi-7625.htm

https://www.olay53.com/haber/ak-partili-is-adami-bulunamadi-7579.htm

https://www.olay53.com/haber/ak-partili-is-adami-kayboldu-7577.htm