Başarının Mimarlarından Köroğlu ve Kaputoğlu: Ligde Kalarak Play-Off Oynamak İstiyoruz

Başarının Mimarlarından Köroğlu ve Kaputoğlu: Ligde Kalarak Play-Off Oynamak İstiyoruz
Rize Belediye Spor Kulübü Başkanı Mustafa Köroğlu ile Kadın Basketbol Takımının Baş Antrenörü Mehmet Kaputoğlu, Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde hedeflerinin öncelikle ligde kalarak beraberinde play-off’ta oynamak olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz yıl kurulan ve kurulduğu ilk yıl mücadele ettiği Kadınlar Basketbol Bölgesel Lig’de gösterdiği başarılı performansla oynadığı 11 maçın 10’unu kazanarak Kadınlar Basketbol Liginde mücadele etmeye hak kazanan Rize Belediyesi, bu ligde oynadığı 3 maçın 2’sini kazanarak 3. Hafta sonunda 4. sıraya yerleşti. Rize Belediyesi’nin elde ettiği başarının mimarlarından olan Rize Belediye Spor Kulübü Başkanı Mustafa Köroğlu ile Kadın Basketbol Takımının Baş Antrenörü Mehmet Kaputoğlu, bugün oynayacakları Uludağ Basket NBSD karşılaşması öncesi ligdeki hedeflerini açıkladı.

Baş Antrenör Mehmet Kaputoğlu, genç ve sürekli kazanmayı arzulayan iyi bir ekip olduklarını belirterek, hedeflerinin öncelikle ilk kez yer aldıkları ligde kalmayı arzuladıklarını ve beraberinde play-off’ta oynamak olduğunu ifade etti. Takımın kazanma arzusunun kendilerini hedefe ulaştıracağına inandığını kaydeden Kaputoğlu, “Geçtiğimiz sezon kurulan çok genç bir ekip olarak ilk kez yer aldığımız Kadınlar Basketbol Bölgesel Liginden Kadınlar Basketbol Ligine yükselmeyi başardık. Fiziksel olarak rakiplerimiz üst düzeyde olsa da biz öncelikle buraya adaptasyonumuzu sağlayarak play-off’lara kalmak istiyoruz. Yavaş yavaş bu lige ısınıyor ve adaptasyon sağlıyoruz. Takımımız gençlerden kurulu bir takım ve çok genç bir takımız. Takımımızdaki oyuncularımızın en büyüğü 23 yaşında. Sezona başlarken takımın omurgasını değiştirmek istemedik. Sezon sonu sadece eksik olan noktalara takviye yaparak omurgayı bozmadan bu genç takımımızla en az 2-3 sene devam etmek istiyoruz. Şu an sadece biraz daha zamana ihtiyacımız var. 8-9. Haftadan sonra bu lige adaptasyonu tam olarak sağlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Bugün deplasmanda karşılaşacakları Uludağ Basket NBSD karşısında kazanmak istediklerini ve kazanarak galibiyet serisi oluşturmayı arzuladıklarını kaydeden Kaputoğlu, “Maçlarımız oldukça zorlu geçiyor. Zorlu geçince de ne yazık ki bazı sakatlıklar olabiliyor. Şu an ekibimizde de bazı oyuncularımızın sakatlık süreçleri devam ediyor. Sakatlarımız olmazsa daha da iyi olacağız. Tüm bunlara rağmen iyi bir sinerji yakaladık ve bu sinerjiyi sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Uludağ maçına da en iyi şekilde hazırlandık. İstanbul’da oynayacağımız bu karşılaşmayı kazanarak bir seri yakalamak istiyoruz Seri yakalarsak daha da form tutacağımıza inanıyorum. Çünkü biz ligde kalıp play-off’a yükselmek ve play-off maçları oynamak istiyoruz” diye konuştu.

Kaputoğlu, taraftar desteğinin de kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak Rize’de son oynadıkları HDI Sigorta Yalova VIP maçının buna çok iyi bir örnek olduğunu ifade etti. Yalova ile oynadıkları maçın Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçı ile aynı saate denk gelmesine rağmen azımsanmayacak bir taraftar kitlesinin tribünlerde yer aldığını ifade eden Kaputoğlu, karşılaşmayı da taraftar desteğiyle kazanmayı başardıklarını kaydederek, “Yalova maçında hep geriden geldik. Taraftarımızın bizlere vermiş olduğu destekle maçı kazanmayı başardık. Özellikle 9-10 sayı geri düştüğümüz periyotlarda taraftarın vermiş olduğu destek çok güzeldi. Bu destek, bu güç bizim oyundan düşmemizi önledi ve maçı kazanmamızı sağladı. Biz bundan sonraki maçlarımızda da taraftarımızı yanımızda görmeyi ve bu takıma sahip çıkarak desteklemelerini istiyoruz. İstiyoruz ki Rize deplasmanı takımıyla taraftarıyla zorlu bir deplasman olsun. Biz de bu güçle maçları kazanarak play off oynamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

mehmet-kaputoglu-ile-mustafa-koroglu-rize-belediyesi.jpg

Rize Belediye Spor Kulübü Başkanı Mustafa Köroğlu ise Bölgesel Lig’de 11’de 10 yaparak çok ciddi bir başarı elde ederek Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligine yükseldiklerini ve bu başarıda Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in büyük katkısının olduğunu kaydetti.

Kadınlar Basketbol Ligindeki hedeflerini öncelikle olarak ligde kalarak play-off’a kalmak ve play-off maçlarını oynamak olarak belirlediklerini kaydeden Köroğlu, çok genç bir takım olarak bu hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Kadın Basketbol takımızı geçen yıl kurmamızla birlikte ilk kez Bölgesel Ligde yer aldık. Bu ligdeki ilk sezonumuzda 11’de 10 galibiyet elde ederek çok ciddi bir başarı sağladık ve Kadınlar Basketbol Ligine yükseldik. Bu başarının sağlanmasında Rize Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’in desteklerinin payı çok büyük. Belediye Başkanımızın bize çok büyük destekleri oluyor. Sayın Belediye Başkanımızın takımımıza olan ilgisi, katkıları ve desteğiyle beraber hocalarımızla birlikte oyuncularımız da çok güzel bir sinerji yakaladılar. İnşallah bunu da sezon sonuna kadar getirip amacımız olan play-off’lara kalarak Rizemizi en iyi şekilde temsil ederek güzel işler başarmak istiyoruz.” dedi.

Köroğlu, takımın kurulması aşamasında gençlerden bir takım kurarak bir kolej havası oluşturmaya çalıştıklarını ve ligde güzel işler yapacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Takımımızın kurulması aşamasında yapılan transferlerde gerçekten ince eleyip sık dokumaya çalıştık. Gençlerden bir takım kurarak bir kolej havası oluşturmaya çalıştık. Bu süreçte ne yazık ki sakatlarımız da oluyor. Sakatlıklara rağmen, eksikliklere rağmen bu takımın Allah’ın izniyle güzel işler yapacağına inanıyorum. Gelecekte bayan basketbol takımımızın şehrimize kazandırdıklarıyla beraber gençlerimizin ilgi alakasını bu yönde çekeceğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Köroğlu, taraftarın olmazsa olmaz olarak kendilerinin itici gücü olduğuna vurgu yaparak Yalova maçımızdaki taraftarımızın desteğiyle taraftarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu nedenle bütün maçlarımıza taraftarlarımız bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

mehmet-kaputoglu-ile-mustafa-koroglu.jpg