Başbakan 10Yıl Önceki Sözünü Tutsun

Başbakan 10Yıl Önceki Sözünü Tutsun
Saadet Partisi Mart ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Başkan Cemil Çolak, Başbakan Erdoğan'a yüklenerek "Başbakan on yıl önceki sözünü tutsun" dedi.

Saadet Partisi Mart ayı divan toplantısında Başkan Cemil Çolak, Başbakan Erdoğan'a ve Ak Parti'ye yüklenerek "Başbakan on yıl önceki sözünü tutsun. Başbakan on yıl önce söylediği çay 1 Tl olmalıdır temennisğini on yıl sonra yerine getirsin" dedi.

Saadet Partisi Mart ayı divan toplantısı il başkanlığı binasında yoğun bir katılımla yapıldı. İl Başkanı Cemil Çolak’ın başkanlığında yapılan il divan toplantısına GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, Eski il Başkanı Hasan Uzun, ilçe başkanları ve yönetimler katıldı.

IMF ile Çalışan İktidar Çaya Hakkını Veremez

İl Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cemil Çolak IMF ile çalışan bir iktidarın çaya hakkını vermesinin mümkün olmadığını belirterek,  “Çayı, Çaykur'u hiç kimse istismar edemez, kimse bunu siyasetine alet de edemez, kimse bunu kendi çıkarları doğrultusunda da kullanamaz. Biz Milli Görüş partileri olarak bulunduğumuz hükümetlerde tarımı ve çayı en çok destekleyen partiyiz. Bunun nedeni uyguladığımız milli ekonomi politikasıdır. Biz diyoruz ki söyleyin bize programınızı söyleyelim size ne yapacağınızı. IMF ile çalışan bir iktidarın çaya, fındığa, buğdaya  hakkını vermesi mümkün değildir. İşçi, memur, dul ve yetiminde hakkını vermesi imkansızdır.” dedi.

cemil-colak-1.jpg

Çolak; On yıl evvel söyledikleri rakamı versinler!”

On yıl evvel başbakanın çay taban fiyatının 1 tl olması gerekiyor dediğini hatırlatan Çolak, “Çay taban fiyatıyla ilgili şunu şöylüyoruz, makul bir yaklaşımla beraber. Başbakan on yıl evvel bir çay bir simit hesabı yapıp çay 1 tl olmalıdır demişti. On yıl evvel söylediği  bu temenniyi on yıl sonra gerçekleştirsin.  Elbette biz isteriz ki çay 1.5 -2 tl olsun çayımızın taban fiyatı. Zaten biz iktidarda iken verdiğimiz çay taban fiyatının oranı %112’dir. On yıl evvel el insaf deyip söze başlayan sözünün çay taban fiyatı 1 tl olmalıdır diyerek bitirmişti. Bak Allah onlara iki dönem üst üste tek başına iktidar nasip etti fakat on yıl evvel söyledikleri rakama ulaşamadılar. Şimdi biz diyoruz ki en azından net olarak on yıl evvel söylediğiniz bu rakamı verin.”  Dedi

Çayımıza Gözünü Dikenler Var

Konuşmasında çay kanun tasarısınıda değerlendiren il başkanı Cemil Çolak, Çay kanun tasarısının koruyucu olması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti, “Çay kanun tasarısı  üreticiyi, müstahsili, imalat haneleri, Çaykur'u  korusun, mağdur etmesin. Çayımızın değerini biliyoruz, çayımıza birileri göz koyuyor buna müsaade etmeyeceğiz. Şu meydanlarda Genel Başkanlık düzeyinde çay için miting yapan tek partiyiz. Bazıları gibi paneller yapıp, imza kampanyaları düzenleyerek çaya sahip çıkmıyoruz, biz çaya sahip çıktığımızı fillerimizle gösteriyoruz. Diğerleri ile aramızda olan fark; onlar vaad ederler, biz yaparız.”