Başbakan Erdoğan'ın Mektup Arkadaşları Aranıyor

Başbakan Erdoğan'ın Mektup Arkadaşları Aranıyor
Cezaevi müdürü ve Erzurum Eğitim Merkezinde de öğretim görevlisi olarak görev yapan Şair Yazar Mehmet Aksu, Başbakan Erdoğan'ın cezaeviinde yattığı günlerdeki mektup arkadaşlarını arıyor.

Cezaevi müdürü ve Erzurum Eğitim Merkezinde de öğretim görevlisi olarak görev yapan Şair Yazar Mehmet Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi'nde yattığı günlerdeki mektup arkadaşlarını arıyor.

Aksu yaptığı açıklamada, "Tayyip Bey hapisteyken dışardakilerle yazıştığı mektupları bir kitapta toplayacağım proje noter tastikli olup kitabın adı ise 'MAHKUMİYETTEN HAKİMİYETE MAHKUMİYETTEN HAKİMİYETE' olacaktır". dedi.

mehmet-aksu.jpgAksu açıklamasında şunları kaydetti: Mahkumiyet döneminde Recep Tayyip Erdoğan’a cezaevindeyken kimler gönül dünyasını açtı?

Recep Tayip Erdoğan Bey’in Cezaevinde mektup arkadaşları kimlerdi?

Bu isimsiz kahramanlar mahkum Recep Tayyip Erdoğan’a mektuplarında neler yazdılar?

Mahkum Recep Tayyip Erdoğan cezaevinden gönül erleri olan isimsiz kahramanlara neler yazdı?

Ülkemin geleceğinin gömülmeye itildiği o kabus dolu günlerde Mektup arkadaşlarının duygu ve düşüncelerini içeren mektuplarını bir araya getirerek kitaplaştırmak istiyorum.

Dünya lideri olarak kabul edilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın,  cezaevi günlerinin başbakan olmasına önemli katkıları olduğuna inandığım, aynı geminin içerisinde aynı limana inen bu insanların heyecanlarını yarınki kuşağa da taşımak adına, ışık tutmak istiyorum.

Erdoğan’ın cezaevindeki döneminde O'na, her kim mektup yazmışsa yazmış olduğu mektubu ile Erdoğan’ın cevaben yazdığı mektubu ve zarfının fotokopilerinin birer suretini mailime ([email protected]) göndermelerini önemle rica ediyorum.

Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’la da  bir şekilde görüşme imkanı bulacağına inandığını ifade eden Aksu, "Başbakanımızın muhafaza ettiği mektupları da kendisinden talep edeceğim. Mektuplar kitap haline getirildikten sonra  Erdoğan’ın, postaya verdiği mektupları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden kitap olarak tüm gönül erlerine bir yemekle şereflendirilerek verilmesini sağlamaya çalışacağım." dedi.

Neden böyle bir çalışmaya girdiğine dair soruyu cevaplandıran Aksu'nun cevabı ise, "Tarihte özel dönemler vardır. Bunlar aynı zamanda kırılma dönemleridir. İşte o dönem bir kırılma ve tarihin yeniden yazılma dönemlerinden bir tanesidir. Bunun bir kırılma anı olduğunu biliyorum. Biliyorum, Çünkü; ben de mektuplaştım. O dönemin psikolojik özelliğinin yakından şahidi oldum. Aynı zamanda insanlar nezdindeki önemini ve etkilerini de görebiliyorum. Ayrıca bu özel dönemin karakteristik özelliklerinin anlaşılması ve yönlendirici kodlarının çıkartılması gerektiğini düşünüyorum. Tayyip Bey hapiste iken dışardakilerle yazıştığı mektupların bir kitapta toplanması, dönemin duygusal mesajlarını aktarmak ve hem de siyasi ağırlığının ortaya çıkarılması açısından oldukça önemlidir. Mektuplar önemli tarihi belgelerdir. Önümüzdeki neslin geçmişi kavramasını sağlar. Bu çalışmamın tarihi belge olarak gelecek kuşaklara ışık tutmak istiyorum." şeklinde oldu.