Başbakan rest çekti

Başbakan rest çekti
Rizespor'un UEFA standartlarında inşa edilen yeni Stadı'na verilecek isim ortalığı karıştırdı... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelen tepkiler üzerine 'Ben yaşıyorsam adımı hiçbir yere vermeyin' dedi...

Erdoğan’dan rest: Ben hayatta iken adım hiçbir kuruma verilemez...

Mevcut stadın isminin Atatürk Stadyumu olması nedeniyle yeni yaptırılan stada da bu ismin verilmesi yönünde karar çıkmıştı. Ancak daha sonra, yapımcı iki kuruluş, buranın isminin Recep Tayyip Erdoğan Stadı olmasını istemişti.

Başbakan, gelen tepkilerin ardından bir açıklama yaparak, sağlığında isminin hiçbir kamu kuruluşuna verilmesini istemediğini bildirdi. Bu açıklama üzerine karardan vazgeçildi. Stadın Çarşamba günü Rize Stadyumu olarak açılacağı, önümüzdeki günlerde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredileceği öğrenildi.

Rizespor-Stadı-yeni.jpg

Devam eden süreçte buraya yeni bir isim verileceği, ancak bu ismin başbakan hayatta ise Tayyip Erdoğan Stadyumu olmayacağı vurgulandı. Bu arada, Fenerbahçe’nin deplasmanda Denizlispor ile yaptığı maçta karşılaşmanın elektrik kesintisine bağlı olarak yarım saat durması nedeniyle Başbakan’ın Rize programı da direkten döndü.

Mücadelede gözlemci ve hakem maçın yarım saat daha oynanmasına karar vermeseydi yahutta takımlar gelmeseydi, maçın bu süreye denk düşen bölümü yeniden oynanacaktı. Bu da Federasyon tarafından büyük ihtimalle hafta içine verilecek, Çarşamba günü saat 19:30’da Rize’de oynanacak olan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe stat açılışı özel maçı tehlikeye girecekti.

Öte yandan stadın yapımını Rize Belediyesi ve Rize Yatırım A.Ş.’nin tamamladığı, başbakanın isminin buraya verilmesini de sözkonusu iki kurumun istediği öğreğnildi. Stat yaklaşık 40 trilyona mal oldu ve UEFA standartlarında hazırlandı. 19 bin 776 metrekare alan üzerinde 15 bin 197 seyirci kapasiteli stat, 280 VIP, 85 basın, 15 loca, 3 canlı yayın bölümü ve 12 özel bölümden oluşuyor. 568 araç kapasiteli otopark mevcut. Stat tam olarak çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte ekstralar yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak.

7649

olay53.com daha önce stad ismi konusunda gündeme taşıdığı Rizespor'un kurucusu Muharrem Kürkçü isminin stada verilmesi gerektiği görüşünü yine dile getiriyor.

İLGİLİ HABERİMİZ:

https://www.olay53.com/haber/rize-stadina-bu-isim-yakisir-6738.htm