Başbakan'ın Rize Mitingi Erzurum'da Yankı Buldu

Başbakan'ın Rize Mitingi Erzurum'da Yankı Buldu
Başbakan Erdoğan’ın Rize mitinginde Ovit Tüneli’yle ilgili yaptığı açıklamalar, Erzurum’da da yankı buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’yle ilgili olarak, “15 kilometrelik Ovit Tüneli için dağı deleceğiz. İki gidiş iki geliş yapacağız. Bu inşallah bize nasip olacak” sözleri, Erzurum’da memnuniyetle karşılandı.

İl Genel Meclisi üyesi Tahsin Bayramoğlu, Ovit Tüneli bittiğinde Rize ile karayolu ulaşımı 2 saate düşecek Erzurum’un liman kenti olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Rize mitinginde Ovit Tüneli’yle ilgili yaptığı açıklamalar, Erzurum’da da yankı buldu. Yaklaşık 40 yıldır bölge gündemini meşgul eden Ovit Tüneli ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının çok önemli olduğunu belirten İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Tahsin Bayramoğlu, Ovit Tüneli projesinin biterek ihaleye hazır hale geldiğini, kırık tünelin ise 2010’de ihale edilen projesinin bitiminden sonra 2012’de yolun ihale edileceğini kaydetti.

1.20110519173058..jpg

Yaklaşık 25 yıldır bu işin takipçisi olduğunu anımsatan İl Genel Meclis üyesi Bayramoğlu, “İspir - Rize arasındaki Ovit Tüneli, 14 bin 700 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük tünelerinden biri olacak. Gerekli ödenek olursa 5 yılda tamamlanabilir. Erzurum - İspir arasının ise iki yılda biteceğini düşünüyorum. Yol bittiğinde Rize’yle karayolu ulaşımı 2 saate düşecek olan Erzurum, bir liman kenti olacak. Erzurum için son derece önemli olan projenin ekonomik katkılarının yanında sosyal ve kültürel birçok faydası olacak. Projeyle her kış yaşanan çığ olayı son bulurken, Erzurum ve GAP bölgesi en kısa yoldan sahile bağlanacak. Ulaşımın zor, nakliye masraflarının fazla olmasından dolayı yıllarca üretimin az olduğu Erzurum, artık yeni işkollarına kavuşacak. Bu gün ithal ürünler, Samsun yada Mersin limanına geliyor. Ama Ovit Tüneli sonrası Rize limanının kullanımı arttığında, nakliye ücretleri dörtte bir oranında azalacak. Bu ulaşım kolaylığından dolayı yatırımcının şevki artacak, yeni müteşebbisler kente gelecek” diye konuştu.

2.20110519173110..jpg