Başkan Avcı, Dedikodulara Son Noktayı Koydu

Başkan Avcı, Dedikodulara Son Noktayı Koydu
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize’de hiçbir belediye başkanının istifasının kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ederek, kamuoyundaki istifa dedikodularına son noktayı koydu.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Kaçkar TV’de Turgay Terzibaş’ın sunduğu “Gündem Özel” programına katıldı. Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan İl Başkanı Avcı, “Rize Belediyesi ile Rize’nin ilçelerinde metal yorgunluk nedeniyle istifa edecek belediye başkanı var mı?” şeklindeki soruya Rize’de bir ofisten çıkan ve bu ofis aracılığıyla sokağa yayılan bir dedikodunun dolaştığını, bu ofisten tüm detaylarıyla haberdar olduklarını belirtti.

DEDİKODU OFİSİNDEN HABERİMİZ VAR... RİZE'DE HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANININ İSTİFASI YADA GÖREVDEN ALINMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR...

İl Başkanı Avcı dedikodu ofisi hakkında “Son dönemlerde Rize’de hakikaten ciddi bir dedikodu üretiliyor. Özellikle Rize’de bir ofis var. Tek bir ofisten çıkan bazı dedikodular var. Şimdi detayına girmeyeceğim. Bu dedikoduların hangi ofisten çıkarıldığı, nerelere pazarlandığı ve sokağa nasıl yaydırılmaya çalışıldığının bütün bilgileriyle birlikte vakıfız. Ama ben meselenin detayına burada girmek istemiyorum. Çünkü bizim konumuz değil o. Burada esas konu olan şu: Çünkü konjonktür gereği bu tarz yalanla veya kamuoyu oluşturmakla ilgili gayelerin bir alıcısı var. Niye? Çünkü Türkiye’de belediye başkanları alınıyor. Siz Rize’de de böyle bir dedikodu ortaya atarsanız bunun mutlaka alıcısı olur. Sağda solda konuşulur. Ki bu konjonktürden istifade etmeye çalışanlar var. Ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Rize’de kesinlikle belediye başkanlarımızla ilgili bir değişiklik, bir alınma durumu söz konusu değildir. Böyle bir şey söz konusu olsa zaten bunu ilk bizden duyarsınız. Partinin il başkanı çıkar şu belediye başkanımızla ilgili böyle bir tasavvuf kullanacağız der. Ama sadece kendi siyasi hesaplarına muatif olmak üzere davanın geleceğini kendi geleceğinin altında tutanların belli ofislerde bu tarz planlamalar, programlar yaptıklarını görüyoruz. Şimdi burada aslolan husus partimizin geleceğidir, davamızın geleceğidir, ülkemizin geleceğidir. Şahısların hepsi bende dahil olmak üzere bir teferruattır. Biz sadece burada ben il başkanı olarak 80 bin üyemiz var Rize’de. Onların delege ettiği isimler var. Onların delege ettiği isimler var. Ben bunlara vekalet ediyorum ben onlar adına burada görev yapıyorum hepimiz burada görev yapıyoruz. Ama şunun tekrar altını çiziyorum. Biz sadece ve sadece Rizemizin bütünlüğü için, ülkemizin bütünlüğü için ve davamızın selameti için mücadele ediyoruz.  Ve edilmesi gereken konu da budur. Eğer insanların bu konularla ilgili istekleri, arzuları olabilir. Bir belediye başkanını alaşağı etmekle ilgili istekleri arzuları olabilir. Ve bunu son derece gayri ahlaki bir şekilde planlamayla sokağa sürmüş olabilirler, piyasa sürmüş olabilirler. Ama burada özellikle tekrar altını çiziyorum. Bu konjonktürden istifade ederek partinin geleceğini, teşkilatın selametini bir tarafa bırakarak, kendi geleceklerini ve kendi selametlerini ön plana çıkaranlar bu teşkilattan gereken cevabı alacaklardır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tekrar altını çiziyorum. Bizim belediye başkanlarımızla ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Dedikodular bir ofisten planlanıyor detayına girmiyorum.”  şeklinde konuştu.

muhammed-avci-turgay-terzibas.jpg

DEDİKODU OFİSİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Terzibaş’ın “Bu ofis veya bu faaliyetlerde bulunan kişi veya kişiler Ak Parti camiası içinden mi, muhalefetten mi?” şeklindeki sorusuna ise Avcı, “Ak Parti camiasının içinden olanlar da olabilir. Ama bizim aktif teşkilat mensuplarımızdan bahsetmiyorum. Ak Parti camiasının içerisinde daha önce  görev almış arkadaşlarımız da olabilir. Ama buna diğer siyasi partilerden katılımlar da olabilir. Hiçbir şekilde Ak Parti ‘nin dünya görüşüyle, misyonuyla, vizyonuyla alakası olmayanlarla da bir bağ ve ilişki olabilir. Zaten işin daha kötü tarafı da burasıdır.” şeklinde cevap verdi.