Başkan Çervatoğlu: “İzmir BŞB ile Ortak Çay Enstitüsü Oluşturmayı Düşünüyoruz”

Başkan Çervatoğlu: “İzmir BŞB ile Ortak Çay Enstitüsü Oluşturmayı Düşünüyoruz”
Rize’nin Fındıklı İlçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Türkiye’nin en büyük 3 büyükşehir belediyesinden bölgesel anlamda talepte bulunduklarını ve bu üç büyükşehirle ortak çalışmalar içerisinde olacaklarını kaydetti.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, ilçede düzenlediği basın toplantısında çalışmalarını anlatırken basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı. Başkan Çervantoğlu, partisinin yönetiminde bulunan İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nden Fındıklı’nın ne tür kazanımlar sağlayacağı yönündeki soruyu cevaplandırırken ayrımcılığa karşı olduğunu ve Fındıklı için 3 büyükşehir belediyesinden maddi veya araç gereç olarak hiçbir yardım talebinde bulunmadığını bölgesel anlamda talepte bulunduklarını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Fındıklı’da ortak çay enstitüsü kurmayı düşündüklerini kaydeden Çervatoğlu, ilçede kooperatifleşmeye gideceklerini ve üretilen ürünleri büyükşehirlerde satacaklarını ifade ederek, “İzmir, İstanbul ve Ankara'da aslına baktığınız zaman kendi içerisinde biz neysek, ne kadar borcumuz varsa İzmir, İstanbul, Ankara’da kendi ölçeğinde o kadar sorunlarla karşı karşıya kaldı. İstanbul'da Ekrem başkanımızın sergilemiş olduğu araçlar şov değildi yani. Ne kadar fazla araç olduğunu, israf olduğunu gösterdi ama bütün bunlara rağmen sağ olsunlar bir toplumcu belediyeciliğin ve gerçekten hak ve adaletin gerçekten topluma dokunabilmesi ve bunu temel hayatımızın temel felsefesi olarak belirlenmesi için bir dayanışma içerisindeyiz. İzmir Büyükşehir belediye başkanımız geldi yine gelecek. Bir örnek vereceğim. Tarım enstitüsü konusunda bir çalışması var İzmir'den tarım konusunda, Seferihisar döneminde. İşte kooperatifçilik ve aynı zamanda üretim ve tüketimi birleştirecek çalışmaları vardı. Zaten ekibi de güçlüydü. Ben de bir iki kez gittim. Mesela tarımla ilgili burada bir çay enstitüsü oluşturmayı düşünüyoruz ortak. Bu çay enstitüsü ile birlikte bir kooperatifleşmeye gideceğiz ve bu kooperatifte ürettiğimiz ürünleri büyükşehirden ve bizlerin koperatifi, belediyenin kooperatifi değil, halkın içerisinde üreticilerin kooperatifini kuracağız ve bu kooperatiflerde üretilen ürünleri İzmir'de, İstanbul'da ve Ankara'da yardım amaçlı yani muhtaç olan insanlara yapılan yardımlarla birlikte bizim ürünlerimizin satın alınması, sadece onlara dağıtılması değil metropollerdeki aslında piyasaya pazarlanabilmesi noktasında çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

findikli-belediye-baskani-ercument-sahin-cervatoglu-basin-toplantisi.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ekip desteği istediğini kaydeden Başkan Çervatoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla geçenlerde yine bir araya geldik, konuştuk. Orada bir çalışma yürütüyoruz. Ekip istedim. Bireysel olarak Fındıklı'ya şu dozeri, şu makineyi, şu yatırımı yapın diye bir isteğim yok, bölgesel bir talebim var. Pazar’dan Kemalpaşa arası diyelim ki orta nokta Fındıklı veya Arhavi. Diyelim ki birbirimize ulaşma saatiniz yarım saat. Yarım saat içerisinde ulaşabiliriz. Pazar’da herhangi bir sorun yaşandığı zaman Pazar halkı da bizim halkımız. Ben açık söylüyorum Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkanı diye orada herhangi bir olumsuz doğal afet yaşandığı zaman gitmeme şansımız yok, biz iç içe geçmişiz. Evliliklerimiz var, akrabalıklarımız var. Kemalpaşa'da nitekim aynı. Bölgesel düşünüyorum. Büyükşehir belediyelerinin tamamıyla elbetteki siyasal aynı siyasetle yürümemizden dolayı artı bir pozitif şey olacak ama görüyorsunuz ki metropoldeki büyükşehir belediyelerimiz de liyakatı önemsiyorlar siyasal ayrımı önemsemiyorlar. Bu konuda talebimiz oldu. Bu konuda İzmir Büyükşehir'den önümüzdeki haftalarda 12 uzman gelecek. Tarım, uluslararası formlar, kent estetiği, mühendis, mimar arkadaşlar. 12 kişilik bir heyet geliyor. Yine ikinci haftasında da İstanbul'dan başkan danışmanı dahil olmak üzere dört müdür ve meclis üyelerinden dört arkadaşımız da gelecek. Tarihi de belli ama o zaman duyururuz. Gelecekler incelemelerde bulunacaklar. Bu konuda destekler geliyor yan. Desteklere sadece ekonomik destek olarak bakmıyorum, fikri destek bile önemli. İş makineleri ve ekonomik destekler noktasında da destekler gelecek ama bunu başka türlü planlamak lazım. Hani bölgesel ihtiyacımız var. Bu Fındıklı Belediyesi ve Ardeşen Belediyesi’nin teknik altyapısı tek başına kendimize yetmiyor aslında bu bir gerçek. Rize Belediyesi’nin meydanı kim tarafından yapıldı? Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından. Evet böyle böyle şeyler olacak ama böyle şeyleri sadece Fındıklı’yı kayırıp yapmaktansa bölgesel düşünüyorum. Mesela geçen Tunca Belediyesi’nde yağmur yağdığı zaman ertesi gün oradaydım. Var mı bir ihtiyaç diye? Borçka’da yine aynı yağmur olduğu zaman Borçka’daydım. İki tır yükledim götürdüm. Ben götürmedim, Fındıklı halkı götürdü. Ben sadece Fındıklı halkının temsilcisiydim. Tunca Belediyesi’ne de gittiğim zaman da öyle Bizim birbirimizden ayrılma şansımız yok. Bizim birbirimize destek verme zamanı. Siyasal dönemlerde elbette siyaset yapacağız. Ben toplumcu belediyecilik diyorum öbürü gönül belediyeciliği diyor. Benim kapım sonuna kadar açık öbürünün kapalı olabilir. Orayı eleştiririm o başka bir şey ama hizmet noktasında ben ayrımın olmaması gerektiğini düşünenlerdenim” diye konuştu.

findikli-belediye-baskani-ercument-sahin-cervatoglu.jpg