Başkan Kasap Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Kasap Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 24 Temmuz Basın ve Gazetecilik Bayramı dolayısıyla Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rize Belediyesi Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kasap, gazeteciliğin çok önemli ve yapılması büyük emekler isteyen bir meslek olduğunu belirterek, bütün basın mensuplarının bayramını kutladı.

Ardından basın mensuplarıyla Rize Belediyesi’nin projeleri ve çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Kasap, basın mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendilerine görevlerinde başarılar diledi.

rize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(3).jpg

Öte yandan “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, mesajında, "Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz’da kutlanmaktadır.

Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de vatandaşların doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi için mesleğini eksiksiz ve özveriyle yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın topluma büyük faydaları olduğuna inanmaktayım.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yürekten kutlarım.” ifadelerini kullandı.

rize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(1).jpgrize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(2).jpgrize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(4).jpgrize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(5).jpg

rize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(6).jpgrize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(7).jpgrize-belediye-baskani--prof.-dr.-resat-kasap,-24-temmuz-basin-ve-gazetecilik-bayrami-dolayisiyla-rize’de-gorev-yapan-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(8).jpg