Başkan Kasap'ın Ramazan Mesajı

Başkan Kasap'ın Ramazan Mesajı
Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kasap, mesajında şunları kaydetti:

Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, 11 ayın sultanı ve İslam alemi tarafından beklenen Ramazan-ı  Şerifin,  rahmet ve bereketi ile geldiğini belirterek, “Mübarek Ramazan; bereketi, zenginliği, paylaşma ve dayanışmasını gönüllerimize yansıtan üstün bir zamandır” dedi.

Kasap, mesajında, Ramazan ayının Müslümanlar arasında, toplumsal birlik ve dengenin  sağlandığı bir zaman dilimi olduğuna vurgu yaptı. İnsanların ibadetlerini daha gayretli bir şekilde yerine getirdiğini, yardım ellerinin bu ayda daha çok uzandığını söyledi.

Rize’de ikamet eden tüm vatandaşlarımızın güzel değerleri gelenekleri bu mübarek ayda yeniden güç ve kuvvet bulduğunu kaydeden Başkan Kasap, “Peygamber efendimiz (s.a.v), bu aydaki büyük affın müjdesini  biz Müslümanlara “Bir kimse, inanarak ve sevabını  sadece Allah’tan bekleyerek  Ramazan orucunu tutarsa , geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari,  savm, 7), diyerek vermiştir. Rize Belediyesi olarak, kutsal Ramazan ayında yıllardır coşku ve sevinç ile devam eden Ramazan etkinlikleri şehrin sosyal ve kültürel yaşamına renk katmaktadır. Bu yıl daha güçlü bir maneviyat  muhtevası  ile farklı hazırlıklarımız mevcut” diye konuştu.

Kasap, etkinlik süresince  İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Nasreddin Hoca, Hacivat- Karagöz ve çeşitli çocuk oyunlarının sahneleneceğini  ifade ederek, Kur’an-ı  Kerim Ziyafeti,  konferans ve  Tasavvuf Musikisi konserlerinin düzenleneceğini söyledi.